Νέα πτώση θερμοκρασίας και νεφώσεις σήμερα Κυριακή

Νέα πτώση θερμοκρασίας και νεφώσεις σήμερα Κυριακή

Που αναμένονται τοπικές βροχές - Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στην ανατολική χώρα, όπου θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι, προβλέπονται σήμερα Κυριακή 13 Οκτωβρίου σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Ο υυδράργυρος θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 22 με 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 26 με 29 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 24 με 26 βαθμούς και στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί – βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 24-25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ήπειρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, κυρίως στη βόρεια Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25-27 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στην Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς, τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Σχεδόν αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις, προβλέπεται για την Δευτέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ο υδράργυρος θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς.