Προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη πήραν τα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών της ΔΟΥ στην Κέρκυρα

Προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη πήραν τα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών της ΔΟΥ στην Κέρκυρα

Οι δικηγόροι των πέντε συλληφθέντων ζήτησαν χρόνο προκειμένου να ενημερωθούν για την ογκοδέστατη δικογραφία

Την προσεχή Τρίτη 15 Οκτωβρίου θα οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον του ανακριτή οι τέσσερις εφοριακοί και ο λογιστής που συνελήφθησαν ως μέλη κυκλώματος εκβιαστών σε βάρος επιχειρηματιών της Κέρκυρας, ξαθώς ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν οι δικηγόροι τους για την ογκοδέστατη δικογραφία.

Νωρίτερα τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για επτά κατηγορίες, οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή, ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος, συνέργεια και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Τα μέλη του κυκλώματος αποσπούσαν χρήματα με δύο τρόπους. Είτε εκβίαζαν επιχειρηματίες, προκειμένου να μην κάνουν ελέγχους σε επιχειρήσεις τους, είτε ζητούσαν χρήματα από ιδιώτες φορολογούμενους, για να επισπεύσουν την διαδικασία για την επιστροφή φόρου που είχαν.

Μετά από καταγγελία που έγινε στην ΑΑΔΕ, αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έκαναν επί πέντε μήνες έρευνες στο νησί της Κέρκυρας, για να ρίξουν φως στην δράση του κυκλώματος επίορκων εφοριακών. Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις υπόπτων και τις επικοινωνίες τους, κάτι που δεν ήταν εύκολο, καθώς οι ύποπτοι έπαιρναν μέτρα αντιπαρακολούθησης και στις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν κώδικες. Τελικά, σε επιχείρηση που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου στην ΔΟΥ Κέρκυρας συνελήφθησαν ένας υποδιευθυντής, δύο ελεγκτές και ένας υπάλληλος της εφορίας και λίγο αργότερα συνελήφθη και ο ιδιώτης λογιστής στο χώρο του.