Συγκλονίζει ο πατέρας τριών κοριτσιών που έπεσαν θύματα βιασμού από τον καθηγητή θείο τους στην Κρήτη

Συγκλονίζει ο πατέρας τριών κοριτσιών που έπεσαν θύματα βιασμού από τον καθηγητή θείο τους στην Κρήτη

Ο φόβος του στιγματισμού, η σιωπή των οικογενειών και οι αποκαλύψεις για την δράση του 64χρονου που σοκάρουν

Αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες βρίσκεται ο καθηγητής στην Κρήτη, που καταγγέλθηκε έστω και με καθυστέρηση πολλών ετών από τρεις ανιψιές του, ότι ασελγούσε βάρος τους, όταν ήταν ηλικίας 5, 6 και 7 ετών, ο πατέρας των οποίων συγκλονίζει μιλώντας στο MEGA, καθώς όπως λέει, όταν το έμαθε πριν από χρόνια, πήγε να του κάνει κακό, αλλά τον συγκράτησε η οικογένεια του, για να μην... στιγματιστεί.

«Πηγαίναμε στο σπίτι, εκείνος έπαιρνε τα παιδιά στο κάτω διαμέρισμα και έκανε ό,τι έκανε», ανέφερε ο πατέρας των τριών κοριτσιών που έπεσαν θύμα ασέλγειας, όπως καταγγέλλουν. Η μια του κόρη είπε στους γονείς της για τον εφιάλτη που είχε ζήσει στα χέρια του γυμναστή θείου της, όταν έφθασε 16 ετών. Εκείνος ήθελε να πάρει τον νόμο στα χέρια του. Πήγε και βρήκε την οικογένειά του. Το λάθος του, όπως λέει σήμερα, ήταν ότι τότε έκανε πίσω και δεν μίλησε. Δεν είχε την δύναμη να τον καταγγείλει. «Όταν το έμαθα, τρελάθηκα, ήθελα να του κάνω κακό, πήγα στις αδελφές του, μου είπαν να μην το πω… Μετά μαθαίνω, πως το έκανε και στο παιδί της. Έπρεπε τότε να τον είχα καταγγείλει… Σκέφτηκα την οικογένεια» λέει.

Ήταν το κρυφό μυστικό της οικογένειας, όλοι ήξεραν, αλλά κανείς ποτέ δεν μίλησε. Το γνώριζαν, αλλά δεν έκαναν το παραμικρό. Το ίδιο ισχυρίζεται κι άλλος ένας πατέρας δύο παιδιών, που επίσης έχουν καταγγείλει τον θείο τους. Και σε αυτά, έκανε τα ίδια. «Δυστυχώς, ένα φίδι μέσα στο σπίτι μας, τον οποίο τον καλύπτανε, είπαν "άστο, μην πούμε τίποτα, να μην χωρίσει (η γυναίκα του γυμναστή)", είχαν δύο μικρά παιδιά ηλικίας 4 και 8 χρονών "μην χωρίσουμε την αδελφή μας, ίσως η μικρή (ανιψιά) όταν μεγαλώσει, δε θα τον θυμάται κι έτσι δεν θα στιγματίσουμε και το παιδί μας και τα παιδιά την αδελφής μας και δε θα χαλάσουμε την οικογένεια"», είπε ο πατέρας.

Ένας ακόμη πατέρας δύο κοριτσιών, θυμάτων του συνταξιούχου σήμερα γυμναστή, είπε μιλώντας στην εκπομπή Live News: «Το κακό είναι, ότι έχει πειράξει όλα τα ανίψια και σ’ άλλα τρία κορίτσια τα οποία έχουν και αυτά ψυχολογικά προβλήματα, τα δύο είναι χωρισμένα, δεν μπορούν να έρθουν σε σχέση με άνδρα. Έχει κάνει τρομερή ζημιά. Εγώ κοντεύω να χάσω την κόρη μου. Αυτό είναι που με ανησυχεί. Κανείς γονείς να μην το βιώσει αυτό. Φανταστείτε τι βιώνω τώρα. Δύο παιδιά και προσπαθώ να φέρω ισορροπίες. Οποιοσδήποτε άλλος πατέρας… Το πιο εύκολο ήταν να τον σκότωνα, να μπω φυλακή. Και τι έγινε; Ποιος γονιός θα ήξερε, ότι έχει κάνει αυτό και στα δύο του παιδιά και δε θα προέβαινε σ’ αυτό το πράγμα. Αλλά σκέφτομαι το παιδί μου. Γιατί ήθελα πρώτα να τιμωρηθεί από τη δικαιοσύνη».

«Δεν ήξερε τίποτα η σύζυγός του»

Η εν διαστάσει σήμερα σύζυγος του γυμναστή πάντως, είναι κατηγορηματική. Άνθρωποι από το περιβάλλον της επιμένουν, ότι εκείνη δεν γνώριζε. «Αν είναι δυνατόν… Δεν ήξερε τίποτα η σύζυγός του. Δεν είχε καταλάβει το παραμικρό. Αν ήξερε τι έκανε στα παιδιά, θα παρέμενε μαζί του τόσα χρόνια; Θα είχε αντιδράσει αμέσως», λέει το περιβάλλον της εν διαστάσει συζύγου του συνταξιούχου γυμναστή.

Οι καταγγελίες πάντως σε βάρος του 64χρονου δεν έχουν τέλος. Νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως, με τις περιγραφές της φρίκης να ταυτίζονται. «Ένα παιδί δεν μπορεί να καταλάβει. Με τον καιρό και με τα περίεργα αγγίγματα ένιωσα άβολα και καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά. Στην αρχή νόμιζα, ότι έφταιγα εγώ. Μετά σκεφτόμουν, να μη μιλήσω, μήπως οι άλλοι με θεωρήσουν υπεύθυνη. Στην πορεία μαθεύτηκε, γιατί κάποια από τα υπόλοιπα παιδιά το είπαν στους γονείς τους. Εγώ τότε ήμουν περίπου 10 ετών τότε. Εκείνος όμως ήταν καθηγητής σε σχολείο. Δε μπορούμε να γνωρίζουμε τι έχει κάνει», σημειώνει το θύμα.

Όλοι πλέον εκτιμούν, ότι είναι απαραίτητο να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του 64χρονου. Στο μυαλό τους είναι δεδομένο, ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά που βίωσαν τον εφιάλτη τότε, σχεδόν 35 χρόνια πριν, ίσως και αργότερα, αλλά δεν μίλησαν ποτέ. Και τώρα ίσως βρουν το θάρρος να το κάνουν.