Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο άγριας επίθεσης τριών ατόμων σε διεμφυλική γυναίκα – «Ήθελαν να με σκοτώσουν»

Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο άγριας επίθεσης τριών ατόμων σε διεμφυλική γυναίκα – «Ήθελαν να με σκοτώσουν»

Το μοντέλο και εργάτρια του σεξ είναι το τρίτο θύμα ρατσιστικής επίθεσης μέσα σε μόλις 10 ημέρες

Σοκάρει η επίθεση που δέχθηκε από τρεις άνδρες η Νάνσυ Γκάλος, τρανς μοντέλο και εργάτρια του σεξ, στη λεωφόρο Συγγρού .

Το βράδυ της επίθεσης όπως φαίνεται στα πλάνα που κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος, ένα αυτοκίνητο σταθμεύει σε στενό κοντά στην λεωφόρο Συγγρού. Ο άνδρας με το λευκό μπλουζάκι που φαίνεται στα πλάνα, καταγγέλλεται πως είναι ο οδηγός και ο τσιλιαδόρος της οργανωμένης επίθεσης, ενώ από το αυτοκίνητο βγαίνουν τρία άτομα, δύο άνδρες και μια γυναίκα. Φοράνε μαύρα και έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Όταν βγαίνουν από το πλάνο, τρέχουν προς την 19χρονη και αρχικά της πετούν πέτρες και μπουκάλια. Σώζεται την τελευταία στιγμή, όταν καταφέρνει να μπει στο αυτοκίνητό της.

«Άρχισαν να μου πετάνε μπουκάλια γυάλινα, το ένα με τραυμάτισε στα πλευρά και μετά πέτρες από αυτές τις γλάστρες.. Ξαναήρθαν με σκοπό να με αποτελειώσουν». Το μοντέλο και εργάτρια του σεξ είναι το τρίτο θύμα ρατσιστικής επίθεσης μέσα σε μόλις 10 ημέρες. Στις 26 Σεπτεμβρίου οδηγός ταξί έστειλε στο νοσοκομείο τρανς γυναίκα από την Βραζιλία, όταν έγινε αντιληπτή η ταυτότητα του φύλου της 33χρονης. Λίγες ημέρες αργότερα, 50χρονη διμεφυλική γυναίκα, εργαζόμενη στο χώρο του αγοραίου έρωτα βρέθηκε άγρια μαχαιρωμένη σε κάθετο δρόμο της Συγγρού, από άνδρα που της επιτέθηκε με μπουκάλι, ενώ τράπηκε σε φυγή κλέβοντας το αυτοκίνητό της.

Σύμφωνα με το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, το 2023 σημειώθηκαν 158 περιστατικά βίας με ρατσιστικά κίνητρα, εκ των οποίων τα 61 σε βάρος ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει δύο τμήματα και 68 γραφεία αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας σε όλη την χώρα, ενώ στον τηλεφωνικό αριθμό 11414 όλο το 24ωρο μπορούν να γίνονται καταγγελίες και κλήσης για βοήθεια, σε θύματα ρατσιστικής βίας.