Αντικυκλώνας παρατείνει την ανομβρία στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Αντικυκλώνας παρατείνει την ανομβρία στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Η πρόβλεψη του διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Παράταση παίρνει η περίοδος της ανομβρίας στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με νεότερη πρόγνωση του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, την ερχόμενη εβδομάδα «ορθώνεται» από την κεντρική Μεσόγειο και πάλι ένα πεδίο υψηλών πιέσεων (αντικυκλώνας), το οποίο εμποδίζει τα συστήματα της δυτικής Μεσογείου και της Κεντρικής Ευρώπης να μας επηρεάσουν. Η παρουσία αυτού του αντικυκλώνα είναι καθοριστική, καθώς λειτουργεί και πάλι ως «Εμποδιστής» στο να πέσει σημαντική ποσότητα βροχής στη χώρα και να γεμίσουν επαρκώς οι ταμιευτήρες νερού, αλλά και να ποτιστεί το έδαφος.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Ανομβρίας συνέχεια. Το δυτικό ρεύμα που θα επικρατήσει στις μέσες στάθμες της ατμόσφαιρας θα επιτρέψει μερικώς την εκδήλωση λίγων φαινομένων στα δυτικά και βόρεια, την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, όχι όμως κάτι ουσιαστικό.

Την ερχόμενη εβδομάδα από την κεντρική Μεσόγειο «ορθώνεται» και πάλι ένα πεδίο υψηλών πιέσεων (αντικυκλώνας) το οποίο εμποδίζει τα συστήματα της δυτικής Μεσογείου και της Κεντρικής Ευρώπης να μας επηρεάσουν. Τα συστήματα κινούνται στην περιφέρεια αυτού του αντικυκλώνα και δεν μας φέρνουν βροχές».