Προσκυνητές από τη Ρουμανία δηλητηριάστηκαν από μανιτάρια στο Άγιον Όρος

Προσκυνητές από τη Ρουμανία δηλητηριάστηκαν από μανιτάρια στο Άγιον Όρος

Οι επτά από τους έντεκα που τα κατανάλωσαν νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση στο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός σήμανε στο Άγιον Όρος μετά από δηλητηρίαση έντεκα Ρουμάνων προσκυνητών, που κατανάλωσαν δηλητηριώδη μανιτάρια.

Από μια λανθασμένη απόφαση της στιγμής, η διαδρομή τους προς το εκκλησάκι της Παναγίας μετατράπηκε σε μια περιπέτεια για την υγεία τους. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι προσκυνητές εντόπισαν τα μανιτάρια στην ύπαιθρο και τα μάζεψαν για να τα καταναλώσουν, αφού μάλιστα πρώτα τα έψησαν. Ωστόσο, καθώς το γκρουπ αποτελείτο από 30 άτομα και τα μανιτάρια δεν έφταναν για όλους, αποφάσισαν να τα μοιράσουν σε 11 άτομα.

Σύντομα οι προσκυνητές που έφαγαν τα μανιτάρια, εμφάνισαν έντονα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, σε σημείο να μη μπορούν να ακολουθήσουν το γκρουπ, σημαίνοντας συναγερμό για την άμεση μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο λιμάνι της Ουρανούπολης για να τους μεταφέρουν άμεσα στο νοσοκομείο. Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου στη Χαλκιδική, ενώ οι επτά που εμφάνισαν πιο έντονα συμπτώματα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύονται, με την κατάσταση τους να παραμένει σταθερή, αλλά θα παραμείνουν νοσηλευόμενοι για ιατρική παρακολούθηση.