Πότε επιστρέφει το φθινόπωρο – «Βουτιά» θα κάνει ο υδράργυρος μετά τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες

Πότε επιστρέφει το φθινόπωρο – «Βουτιά» θα κάνει ο υδράργυρος μετά τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες

Έως το Σάββατο 12 Οκτωβρίου η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο φθανοντας και τους 34 βαθμούς

Το καλοκαιρινό σκηνικό που επικρατεί στη χώρα μας παρά το ότι βρισκόμαστε μέσα στον Οκτώβριο, θα αλλάξει στο τέλος της εβδομάδας, οπότε ο υδράργυρος θα κάνει «βουτιά», με τις θερμοκρασίες να θυμίζουν επιτέλους φθινόπωρο, όπως αναφέρει και σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Απ' τα ψηλά στα χαμηλά και από τα πολλά στα λίγα όπως λέει και ο λαός μας... Έτσι κι ο καιρός που θα θυμίσει καλοκαίρι τις επόμενες ημέρες για να μας επαναφέρει στο φθινόπωρο στη συνέχεια. Μια εικόνα χίλιες λέξεις...», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μαρουσάκης, την οποία συνοδεύει με ένα σχεδιάγραμμα που αφορά τη θερμοκρασία των επόμενων ημερών.


Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας έως το Σάββατο

Έως το Σάββατο 12 Οκτωβρίου ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr, κατά τις επόμενες ημέρες η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς της χώρα μας. Έτσι, ιδιαίτερα την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου οπότε αναμένεται η κορύφωση του κύματος ζέστης, η μέγιστη αναμένεται να φθάσει κατά τόπους έως και τους 34 βαθμούς Κελσίου.