Στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ η κηδεία το Σάββατο του θύματος τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ Ιωνά Καρούση

Στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ η κηδεία το Σάββατο του θύματος τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ Ιωνά Καρούση

Την ίδια ημέρα θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη

Στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στην Πύλη του Προφήτη Δαβίδ ή Πύλη Σιών στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ, θα γίνει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι η κηδεία του 26χρονου Ιωνά Καρούση, που έχασε τη ζωή του στην τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε προχθες στη Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Την ίδια ημέρα στις 12:30 το μεσημέρι θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, όπως έγινε γνωστό από ανάρτηση στα social media. Ο 26χρονος ήταν φοιτητής αρχιτεκτονικής, γιος του γνωστού νευροχειρουργού Δημήτρη Καρούση, διευθυντή του Κέντρου Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας του τμήματος Νευρολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Hadassah και της γιατρού Ουρανίας Βούρκα. Η οικογένειά του έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ελλάδα, την οποία επισκέπτεται πολύ τακτικά. Οι γονείς του μετακόμισαν στο Ισραήλ το 1988.

Ο Ιωνάς Καρούσης γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 1998 στο Ισραήλ και είχε και ελληνική και ισραηλινή ιθαγένεια. Πήγε δημοτικό στο Ηashalom Elementary School του Τελ Αβίβ, συνέχισε σε σχολείο στην Ιερουσαλήμ έχοντας ειδίκευση σε Αγγλικά, Βιολογία, και Τέχνες. Το 2020 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ. Παράλληλα, σπούδασε πιάνο επί 12 χρόνια στην Μουσική Ακαδημία της Ιερουσαλήμ, αγαπούσε το μπάσκετ και την άθληση, ενώ από μικρός ασχολούνταν με το σχέδιο και τις τέχνες.