Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα της Κλαούντια Λάτα – «Είμαστε μία οικογένεια, μία γροθιά, θα τα καταφέρουμε»

Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα της Κλαούντια Λάτα – «Είμαστε μία οικογένεια, μία γροθιά, θα τα καταφέρουμε»

Η μητέρα της 21χρονης που έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, καλεί να πέσουν οι τόνοι σχετικά με την συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου ο σύλλογος συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη διοργανώνει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο μία μεγάλη συναυλία–αφιέρωμα στις 57 ψυχές που χάθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

Ωστόσο, με αναρτήσεις τους πολλοί γονείς θυμάτων εξέφρασαν την αντίθεση τους στην διοργάνωση της συγκεκριμένης συναυλίας, καθώς υπάρχει οικονομικό αντίτιμο 15 ευρώ. Η Άλμα Λάτα, η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας, Κλαούντια, η οποία ήταν μία από τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών μίλησε στο MEGA, καλώντας και τις δύο πλευρές να ρίξουν τους τόνους και να γίνουν και πάλι «μια οικογένεια, μια γροθιά», προκειμένου να κερδίσουν τον δύσκολο δικαστικό αγώνα και να δικαιωθούν οι ψυχές των παιδιών του.

«Πόσο θα ήθελα σήμερα να σας ανακοινώσω ότι οι δολοφόνοι της κόρης μου είναι μέσα στη φυλακή. Μόνο αυτό ήθελα να ακούω και να σκέφτομαι κάθε στιγμή της μέρας ότι οι δολοφόνοι της κόρης μου δεν είναι φυλακή και είναι έξω. Τα Τέμπη δεν έχουν χρώμα. Το χρώμα της καρδιάς μου, και όλων των μαμάδων που έχασαν τα παιδιά τους, είναι μαύρο. Ξέρει η κ. Καρυστιανού… Μαρία μου, σε παρακαλώ να χαμηλώσουμε τους τόνους, ξέρω πως πονάς πολύ, όπως εγώ. Ξέρω πόσο πονάει ο Πλακιάς, πώς πονάνε οι γυναίκες, πώς πονάνε οι μανούλες του κάθε παιδιού. Ξέρω πως ό,τι γίνεται είναι καλοπροαίρετο και από εμάς και από τον κ. Πλακιά. Σε παρακαλώ Μαρία μου σήκω τα μάτια ψηλά, τα παιδιά μας κάνουν παρέα εκεί πάνω. Σήκω τα μάτια ψηλά και δες ότι τα παιδιά είναι στεναχωρημένα. Δεν είναι περήφανοι που μαλώνουν οι μανούλες τους μεταξύ τους», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Πίστεψέ με ότι όσο εμείς είμαστε μια γροθιά, θα καταφέρουμε τα πάντα. Ο δρόμος προς την δικαιοσύνη είναι πολύ μακρύς, πολύ αβάσταχτος.Είχα πει ότι θέλουν να μας τρελάνουν. Δεν θα τα καταφέρουν. Ποτέ. Εμείς θα νικήσουμε. Εμείς θα τους βάλουμε φυλακή όλους, όποιος έκαψε το παιδί μου και το δικό σου. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Κανείς δεν πρέπει να πρέπει να νιώθει ανασφάλεια στο 2024, να κυκλοφορεί με αυτά τα τρένα θανάτου, που ακόμα κυκλοφορούν. Αυτό θα πρέπει να είναι το θέμα της ημέρας και όχι να μαλώνουμε μεταξύ μας. Είμαστε μία οικογένεια, μία γροθιά. Θα τα καταφέρουμε. Κανείς δεν θα μας κάνει αδύναμους. Ή με τον έναν τρόπο ή με τον άλλο, θα τα καταφέρουμε τα οικονομικά, μόνο να μπουν φυλακή οι δολοφόνοι. Εγώ ζω στη Λάρισα και περνάω από το σπίτι του σταθμάρχη, που κάθεται τώρα και βλέπει τηλεόραση και πίνει καφέ. Εγώ έχω χάσει το παιδί μου. Πώς αισθάνομαι; Αυτά να μας απασχολούν. Μαρία μου, έλα να χαμηλώσουμε τους τόνους. Είμαστε μία οικογένεια και δεν θα μας χωρίσει κανείς. Κανείς δεν θα με βάλει κάτω, κανείς δεν θα με κάνει αδύναμη μπροστά στο δίκιο του παιδιού μου, κανείς. Έχασα την κόρη μου, το αγγελούδι μου, το πιο όμορφο αγγελούδι του κόσμου. Θέλω τη δικαίωση. Θέλω να μπει φυλακή όποιος έφταιγε για την κόρη μου. Αυτό με ενδιαφέρει».