Βαριά ψυχική ασθένεια επικαλείται ο 31χρονος που θανάτωνε με αιχμηρό αντικείμενο αδέσποτα στον Βόλο

Βαριά ψυχική ασθένεια επικαλείται ο 31χρονος που θανάτωνε με αιχμηρό αντικείμενο αδέσποτα στον Βόλο

Κατηγορείται για τουλάχιστον έξι θανατώσεις και τρεις τραυματισμούς τετράποδων και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ

Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο 31χρονος που κατηγορείται ότι σκότωνε αδέσποτα στον Βόλο, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο Παρασκευή, με την Αστυνομία να έχει πιστοποιήσει έξι περιπτώσεις θανάτωσης και τρεις τραυματισμού αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης με χρήση αιχμηρού αντικειμένου θανάτωσε στις 30 Σεπτεμβρίου στον Βόλο μία γάτα, ενώ επιπλέον θανάτωσε έναν σκύλο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μεταμεσονύχτιες ώρες στις 25 Σεπτεμβρίου σε σημείο της πόλης. Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι κατά τον Σεπτέμβριο του 2024 ο δράστης ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, θανάτωσε τέσσερις ακόμη γάτες και τραυμάτισε τρεις με αιχμηρό αντικείμενο, στον κεντρικό ιστό της πόλης του Βόλου. Σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του 31χρονου, Νίκος Μόσχος, αφού εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις πράξεις του πελάτη του, ανέφερε ότι έχει στην ουσία το ακαταλόγιστο, λόγω βαριάς ψυχικής ασθένειας και μάλιστα έχει πάρει απαλλαγή από τον στρατό, γιατί έχει βαρύ ψυχιατρικό ιστορικό.