Συνελήφθη 31χρονος ως δράστης φρικαλεοτήτων σε βάρος αδέσποτων ζώων στο Βόλο

Συνελήφθη 31χρονος ως δράστης φρικαλεοτήτων σε βάρος αδέσποτων ζώων στο Βόλο

Αναγνωρίστηκε από βίντεο που κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος ενώ μαχαίρωνε με μανία ένα ανυπεράσπιστο γατάκι

Η Αστυνομία ταυτοποίησε μέσα από βιντεοληπτικό υλικό τον «serial killer» αδέσποτων ζώων στο Βόλο και συνελήφθη στο σπίτι του.

Σύμφωνα με το gegonota.news, πρόκειται για 31χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι κατέσφαξε μια γάτας με μαχαίρι το βράδυ της Δευτέρας στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου. Επίσης, διερευνάται αν είναι το ίδιο πρόσωπο, που έσφαξε σκύλο στην οδό Σπυρίδη πριν από περίπου μία εβδομάδα. Κάμερα κατέγραψε τον δράστη στην επίθεση που πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Δημητριάδος και ενώ σε παρακείμενο δρόμο πραγματοποιούνταν εκδήλωση με πλήθος κόσμου και κάμερες.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν, σοκάρουν. Ο δράστης που είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του φορώντας μια κουκούλα από το φούτερ του και καπέλο, σκύβει, αιφνιδιάζει το γατάκι και με μια γρήγορη κίνηση το μαχαιρώνει χαμηλά στην κοιλιά. Το γατάκι τρέχει αιμόφυρτο να σωθεί, μέχρι που δεν μπορεί να περπατήσει άλλο και ξεψυχάει. Ο τρόπος δράσης, αλλά και τα αιμοσταγή χτυπήματα στα αδέσποτα γίνονται με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι και στο ίδιο σημείο στο σώμα του ζώου.

Μέχρι στιγμής στην Αστυνομία έχουν καταθέσει τουλάχιστον πέντε άτομα που έχουν βρει μαχαιρωμένα αδέσποτα γατάκια και σκυλάκια, ενώ εξετάζεται από την Αστυνομία, ο δράστης που φαίνεται σε αυτό το βίντεο να σκοτώνει μια γατούλα το βράδυ της Δευτέρας, να είναι ο ίδιος σε όλες τις επιθέσεις. Οι βάναυσες επιθέσεις στα τουλάχιστον 11 ανυπεράσπιστα ζωάκια έχουν σοκάρει την κοινωνία του Βόλου, ενώ σύμφωνα με τον κτηνίατρο που εξέτασε τα σφαγιασμένα γατάκια και τον σκύλο, πρόκειται για επαγγελματικού τύπου χτυπήματα.

Υπενθυμίζεται, ότι η ανώτατη ποινή που μπορεί να δοθεί σε έναν κατηγορούμενο για θανάτωση ή βασανισμό ενός ζώου, επισύρει φυλάκιση έως και 10 έτη και χρηματικά πρόστιμα έως 50.000 ευρώ.