Βιασμός 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη: Τι αναφέρει η παιδοψυχιατρική έκθεση για το παιδί

Βιασμός 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη: Τι αναφέρει η παιδοψυχιατρική έκθεση για το παιδί

Συγκλονίζει η μητέρα του 5χρονου - «Μαμά, άμα σου πω θα με αγαπάς;»

Η υπόθεση βιασμού του 5χρονου αγοριού στην Αλεξανδρούπολη από συνομήλικους του μέσα στο νηπιαγωγείο, έχει σοκάρει το πανελλήνιο, εξαιτίας του πολύ νεαρού της ηλικίας των παιδιών που εμπλέκονται σε αυτή.

Η παιδοψυχιατρική έκθεση έρχεται να καταρρίψει τους ισχυρισμούς της πλευράς των νηπιαγωγών, που υποστηρίζουν ότι το θύμα δεν βιάστηκε μέσα στο εκπαιδευτήριο, αλλά σε κάποιο άλλο χώρο και πως όλα όσα έχει καταγγείλει η οικογένεια του παιδιού, δεν αντικατοπτρίζουν τα πραγματικά γεγονότα. Η έκθεση την οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Open Τώρα», μετά την εξέταση του 5χρονου αγοριού στις 27 Σεπτεμβρίου απο παιδοψυχίατρο, αναφέρει: «Παρουσιάζει φυσιολογική αντιληπτική και νοητική κατάσταση και είναι σε θέση να καταθέσει».

«Μαμά, άμα σου πω θα με αγαπάς;»

Η μητέρα του 5χρονου, ο οποίος της ειπε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από δύο συμμαθητές του μέσα στο νηπιαγωγείο στην Αλεξανδρούπολη, ξέσπασε σήμερα μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Η γυναίκα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της και ζήτησε δικαιοσύνη για το παιδί της. «Όταν γύρισε το παιδί στο σπίτι, κατάλαβα αμέσως, ότι δεν είναι καλά. Ξύπνησε και πήγε στην τουαλέτα. Όταν βγήκε, μου είπε ότι πονάει. Τον ρώτησα επανειλημμένα γιατί και τότε εκείνο κλαίγοντας μου είπε "μαμά, άμα σου πω θα με αγαπάς;"», εξομολογήθηκε η μητέρα. «Τρελάθηκα όταν το άκουσα. Δε φταίνε τα παιδιά για ό,τι έγινε. Οι δασκάλες φταίνε κι εγώ γι’ αυτό θέλω δικαιοσύνη. Το παιδί μου φοβάται να πάει στο σχολείο, φοβόμαστε κι εμείς να το στείλουμε», συνέχισε.

Ο ιατροδικαστής έχει επιβεβαιώσει την κακοποίηση, ενώ και το ένα από τα δύο 5χρονα ομολόγησε κυνικά την πράξη του στη μητέρα του θύματος, όταν εκείνη πήγε να ρωτήσει τι είχε συμβεί, όπως ισχυρίζεται η ίδια. Ωστόσο, η πλευρά των νηπιαγωγών επιμένει, πως ό, τι έγινε, δεν έγινε μέσα στο σχολείο και στο πλαίσιο του σχολικού ωραρίου. Αντίθετα, η δικηγόρος της μίας νηπιαγωγού δήλωσε πως το παιδί κατέθεσε ότι ήταν ένα παιχνίδι, προκαλώντας την οργή των γονιών του θύματος.

«Σε ανήλικα δεν τίθεται θέμα συναίνεσης. Οι εκπαιδευτικοί αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να αγκαλιάσουν αυτό το παιδί, στρέφουν τις ευθύνες σε εκείνο και σην οικογένειά του», είπε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος. Υπενθυμίζεται, ότι η δίκη αναβλήθηκε για τις 12 Νοεμβρίου.