Ελεύθερος με αναστολή ποινής ο Γάλλος που «θέρισε» τρία αδέλφια με ταχύπλοο στο Πόρτο Χέλι

Ελεύθερος με αναστολή ποινής ο Γάλλος που «θέρισε» τρία αδέλφια με ταχύπλοο στο Πόρτο Χέλι

Πέντε χρόνια μετά την τραγωδία ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης

Πέντε χρόνια μετά την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι, που στοίχισε τη ζωή σε τρία αδέλφια, o Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου που εμβόλισε τη βάρκα των θυμάτων, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών, με την απόφαση όμως να χαρακτηρίζεται ως χάδι από συγγενείς των θυμάτων, καθώς του δόθηκε αναστολή ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, που σημαίνει ότι ο 49χρονος μπορεί να συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί στις 11 Αυγούστου του 2019. Το 12μετρο ταχύπλοο που είχε δύο εξωλέμβιες 350 ίππων η κάθε μία, έκοψε στη μέση τη βάρκα που βρίσκονταν τα τρία αδέρφια και συνέχισε την πορεία του. Ο Γάλλος χειριστής αποβίβασε τα 10 άτομα που μετέφερε και παρουσιάστηκε με δικηγόρο στο Λιμενικό, όταν συνειδητοποίησε, ότι ο εντοπισμός του ήταν θέμα χρόνου. «Δεν εμφανίστηκα αμέσως, γιατί είχα τραυματιστεί. Δεν έφυγα μετά το δυστύχημα. Βούτηξα πολλές φορές στη θάλασσα και βοήθησα στον εντοπισμό της μίας σορού. Δεν ήμουν μεθυσμένος, απλά δεν είδα έγκαιρα τη βάρκα των ανθρώπων», ανέφερε ο 49χρονος Γάλλος. Στην απολογία του, επανέλαβε ότι δεν αδιαφόρησε μετά το δυστύχημα. Εξέφρασε την οδύνη του, γι’ αυτό που συνέβη, το οποίο όπως ανέφερε, θα στοιχειώνει τις σκέψεις του για το υπόλοιπο της ζωής του.

Οι φθορές στις προπέλες και στη δεξιά πλευρά του ταχύπλοου, μαρτυρούσαν τα όσα είχαν προηγηθεί, με τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή, ότι δεν έτρεχε και δεν είδε τη βάρκα με τα τρία αδέλφια. Τους συγγενείς των θυμάτων εκπροσώπησε την περασμένη Παρασκευή, ο Απόστολος Λύτρας, που είχε αναλάβει την υπόθεση από την αρχή. Από τις έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε πως η βάρκα των θυμάτων είχε εκείνη τη νύχτα φώτα ναυσιπλοΐας. Τα θύματα ήταν αδύνατον να αποφύγουν το ταχύπλοο.

Η απόφαση αφήνει στις οικογένειες των θυμάτων μια γεύση γλυκόπικρη. «Η ταχύτητα ήταν πάνω από 40 κόμβους. Η ταχύτητα ήτα εγκληματική», είπε μιλώντας στην εκπομπή Live News ο γιος της γυναίκας που πέθανε 3,5 χρόνια μετά το δυστύχημα, δίνοντας άνιση μάχη στο νοσοκομείο. «Πιο μεγάλη ζημιά είχε γίνει στο κεφάλι, της δημιουργούσε και κινητικά προβλήματα, αλλά και νοητικά ήταν σε μία άλλη φάση», είπε.