Βιασμός 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη: «Θα βίαζαν ένα άλλο αγοράκι, που τους ξέφυγε»

Βιασμός 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη: «Θα βίαζαν ένα άλλο αγοράκι, που τους ξέφυγε»

«Φοβήθηκα πολύ μπαμπά κι έμεινα ακίνητος» είπε στον πατέρα του το θύμα - «Το παιδί μου δεν ξέρει τι είναι αυτά τα πράγματα, δεν το έκανε αυτό» λέει η μητέρα του ενός εκ των φερόμενων δραστών

Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με της σεξουαλική κακοποίηση του 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη από δύο συμμαθητές του μέσα στο νηπιαγωγείο που φοιτούν.

Σήμερα στο Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης εμφανίστηκαν για να δικαστούν δύο νηπιαγωγοί που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων κι έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και οι γονείς των δύο μαθητών, που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Η πλευρά του θύματος ζήτησε αναβολή, καθώς τα στοιχεία στη δικογραφία θεωρεί ότι είναι ελλιπή, κάτι στο οποίο συναίνεσε τόσο ο εισαγγελέας, όσο και οι δικηγόροι της άλλης πλευράς. Ωστόσο, η πρόεδρος απέρριψε όλα τα αιτήματα αναβολής και οι δικηγόροι της οικογένειας του θύματος αναγκάστηκαν να υποβάλουν αίτημα εξαίρεσης της προέδρου.

«Θα έκαναν κακό σε άλλο παιδάκι»

Ο πατέρας του 5χρονου μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», αποκαλύπτοντας ότι το παιδί είναι μελαγχολικό, δεν τρώει και δε θέλει να πάει στο σχολείο. Όπως είπε μάλιστα, οι δύο δράστες δεν είχαν σκοπό αρχικά να κάνουν κακό στον γιο του, αλλά σε ένα άλλο παιδάκι. «Μου είπε το παιδί, ότι αρχικά είχαν βάλει κάτω ένα άλλο αγοράκι και ήθελαν να το κακοποιήσουν, αλλά αυτό τους ξέφυγε και μετά άρπαξαν τον γιο μου. Πήγα στη μητέρα αυτού του παιδιού και τη ρώτησα. Μου είπε ότι έγινε, αλλά θα σώπαινε», είπε ο πατέρας.

Τι έδειξε η εξέταση του ιατροδικαστή

Από τον ιατροδικαστή που εξέτασε το 5χρονο αγόρι από την Αλεξανδρούπολη, επιβεβαιώθηκε ο ισχυρισμός του παιδιού, πως έπεσε θύμα βιασμού. Συγκεκριμένα, από την εξέταση προέκυψε, ότι ο 5χρονος φέρει κακώσεις από δάχτυλο ή κάποιο αντικείμενο, όπως μολύβι, ενώ έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να βιάστηκε από αντρικό μόριο.

«Φοβήθηκα μπαμπά και δεν έκανα τίποτα»

Σύμφωνα με τον πατέρα του 5χρονου, όλα έγιναν την ώρα του διαλείμματος μέσα στην τάξη του νηπιαγωγείου. «Μου είπε ότι τον χτύπησαν, τον έριξαν κάτω και μετά ο ένας του κράτησε τα χέρια και ο άλλος του έκανε κακό. "Φοβήθηκα πολύ μπαμπά κι έμεινα ακίνητος", μου είπε το παιδί. Το χτύπησαν πολύ άσχημα», συνέχισε ο πατέρας.

«Το παιδί μου δεν ξέρει τι είναι αυτά τα πράγματα, δεν το έκανε αυτό»

Στην εκπομπή μίλησε και η μητέρα ενός από τους δύο δράστες, η οποία επέμεινε ότι το παιδί της δεν έκανε τίποτα από όσα κατηγορείται. «Ήρθαν σπίτι μου οι γονείς του άλλου παιδιού και ούρλιαζαν. Το ρώτησα χίλιες φορές το παιδί και μου είπε, ότι δεν το είχε κάνει εκείνο. Το παιδί είναι μωρό, δεν ξέρει καν τι είναι αυτή η πράξη. Δεν ξέρω γιατί το άλλο παιδάκι κατηγορεί τον γιο μου. Μπορεί να έγινε αλλού ό,τι έγινε από μεγαλύτερα παιδιά. Είναι τραγικό αυτό που συνέβη στο αγοράκι, αλλά είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει και στο δικό μου παιδί», είπε.

Τι λένε οι νηπιαγωγοί

Από την πλευρά τους οι νηπιαγωγοί επιμένουν, ότι το περιστατικό δε συνέβη μέσα στο σχολείο εν μέσω σχολικού ωραρίου. Όπως σημείωσε η δικηγόρος μίας εξ αυτών, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι αίθουσες κλειδώνουν και τα παιδιά είναι στο προαύλιο. Εκεί βρίσκονταν πέντε εκπαιδευτικοί για είκοσι παιδάκια, που δεν είδαν τίποτα. Επίσης, κανένα άλλο παιδάκι δεν είδε κάτι ύποπτο και γι’ αυτό εκτιμούν πως η κακοποίηση συντελέστηκε εκτός σχολικού περιβάλλοντος και οι ίδιες δε φέρουν καμία ευθύνη.