Ληστεία σε χρηματαποστολή στο Λαύριο: Πώς κατάφεραν οι δράστες να αρπάξουν 1 εκατ. ευρώ

Ληστεία σε χρηματαποστολή στο Λαύριο: Πώς κατάφεραν οι δράστες να αρπάξουν 1 εκατ. ευρώ

Ανάγκασαν τους υπαλλήλους να ανοίξουν την πόρτα του αυτοκινήτου και πήραν 15 σάκους με χρήματα

Κινηματογραφική ληστεία σημειώθηκε στο Λαύριο, όταν τέσσερις άνδρες με καλυμμένα χαρακτηριστικά, φορώντας λευκές φόρμες και χειρουργικές μάσκες και υπό την απειλή όπλων, κατάφεραν να αποσπάσουν περίπου 1 εκατ. ευρώ από χρηματαποστολή ιδιωτικής εταιρείας έξω από το κατάστημα παιχνιδιών Jumbo.

Οι δράστες περίμεναν να βγουν από το κατάστημα παιχνιδιών οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής με τις εισπράξεις και στη συνέχεια να δράσουν. Συγκεκριμένα, οι δράστες εγκλώβισαν το όχημα, με έναν εξ αυτών να σκάει τα λάστιχα με αιχμηρό αντικείμενο. Στη συνέχεια έριξαν μπογιά στο παρμπρίζ και τοποθέτησαν συσκευή που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ άλλος δράστης κρατώντας καλάσνικοφ απείλησε τον οδηγό για να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου.

Οι δράστες πήραν μέσα από το όχημα 15 σάκους γεμάτους χρήματα, με το ποσό να υπολογίζεται γύρω στα 1 εκατ. ευρώ. Αστυνομικοί βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, ενώ δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δράστες. Παράλληλα, ερευνούν τις κάμερες ασφαλείας από το κατάστημα, για να δουν τις κινήσεις των δραστών και να ακολουθήσουν το δρομολόγιό τους.