Πάνος Μουζουράκης για Κιβωτό του Κόσμου: Ο λόγος του πατέρα Αντώνιου ήταν καθαρτικός – Όταν τον συνάντησα εγώ, περνούσα από κάποια σκοτάδια στη ζωή μου

Πάνος Μουζουράκης για Κιβωτό του Κόσμου: Ο λόγος του πατέρα Αντώνιου ήταν καθαρτικός – Όταν τον συνάντησα εγώ, περνούσα από κάποια σκοτάδια στη ζωή μου

Ο τραγουδιστής υπήρξε ένα από τα πρόσωπα που στήριξε τις δράσεις της «Κιβωτού»

Ως τον άνθρωπο που τον βοήθησε να βγει από «τα σκοτάδια της ζωής» του περιέγραψε τον πατέρα Αντώνιο ο Πάνος Μουζουράκης καταθέτοντας στη δίκη για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» με κεντρικό πρόσωπο τον ιδρυτή της Οργάνωσης.

«Όταν τον συνάντησα εγώ, περνούσα από κάποια σκοτάδια στη ζωή μου. Είχα χάσει την πίστη μου σε Θεό, ανθρώπους αλλά και σε εμένα. Ο τρόπος που λειτούργησε μέσα μου ο λόγος του ήταν καθαρτικός. Ποτέ δεν ήταν πιεστικός…», είπε ο τραγουδιστής για τον πατέρα Αντώνιο.

Ο Πάνος Μουζουράκης ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της πρεσβυτέρας, προκειμένου να καταθέσει καθώς υπήρξε ένα από τα πρόσωπα που στήριξε τις δράσεις της «Κιβωτού» και είχε ως πνευματικό του τον κατηγορούμενο σήμερα πατέρα Αντώνιο.

Λίγο πριν ξεκινήσει την κατάθεσή του, ο πρόεδρος ζήτησε από τον γνωστό καλλιτέχνη την ταυτότητά του, με τον ίδιο να την αναζητά μέσω gov και από το ακροατήριο χαριτολογώντας να σχολιάζουν «θα τον βάλουμε να τραγουδήσει».

Ο Πάνος Μουζουράκης συστήθηκε ως «τραγουδιστής, ηθοποιός και γενικότερα ως άνθρωπος που κάνει τη ζωή που του αρέσει επάγγελμα». Ο καλλιτέχνης αναφέρθηκε στην πρώτη του επαφή με την Κιβωτό το 2011 ενώ ξεκαθάρισε πως «με τις χρονολογίες δεν είμαι πολύ καλός».

Πρόεδρος: Πόσες φορές είχατε πάει στην κιβωτό;

Μουζουράκης: Ταπεινά, μέσα από την καρδιά μου δεν μου αρέσει να λέω… έχω πάρει περισσότερα πράγματα από την Κιβωτό.

Πρόεδρος: Περίπου 10 φορές;

Μουζουράκης: Περισσότερες αν βάλουμε και τις εξομολογήσεις

Ο τραγουδιστής εξήγησε πως ουδέποτε του ζήτησαν κάτι και πως οι συναυλίες για το έργο της κιβωτού γίνονταν με δίκη του πρωτοβουλία.

«Αυτό που ζητούσαν ήταν να πάω στη γιορτή τους, γιατί τα παιδιά θα χαρούν» ανέφερε.

Ο Πάνος Μουζουράκης αναφέρθηκε στους κατηγορούμενους τους οποίους γνωρίζει σημειώνοντας μάλιστα πως στο γάμο του ενός τραγούδησε «αφιλοκερδώς και πήρε δημοσιότητα ότι η κιβωτός ξοδεύει χρήματα».

Ο μάρτυρας εκτίμησε πως οι καταγγελίες που έχουν γίνει «έχουν άλλες σκοπιμότητες από πίσω». Κατά τον τραγουδιστή «υπήρξε μια οργάνωση στις καταγγελίες…τα οικονομικά, οι ανάρμοστες συμπεριφορές, δεν ξέρω αν ήταν σύμπτωση. Παρόμοιες υποθέσεις σε βάρος του πατρός Αντωνίου…».
Μάλιστα , ανέφερε πως με «κλειστά μάτια» θα εμπιστευόταν την κόρη του στη Κιβωτό του Κόσμου καθώς δεν θεωρεί βάσιμες τις καταγγελίες .

Υπεράσπιση: Μέχρι να γίνουν οι καταγγελίες είχατε ακούσει οτιδήποτε;

Μάρτυρας: Όχι δεν είχα ακούσει ποτέ τίποτα.

Υπεράσπιση: Αν υπήρχε λόγος να εμπιστευτείτε το παιδί σας σε μια δομή, θα το εμπιστευόσασταν στην Κιβωτό;

Μάρτυρας: Με κλειστά μάτια!

Υπεράσπιση: Εξακολουθήσατε να έχετε τον πατέρα Αντώνιο πνευματικό;

Μουζουράκης: Έχουμε ξανακάνει κάποιες συζητήσεις, αισθανόμουν πιο πολύ ότι εμείς πρέπει να στηρίξουμε και γι αυτό δεν θέλησα να εξομολογηθώ … Η στάση του μετά τις καταγγελίες αποτελεί πνευματικό παραδειγματισμό.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου