Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο από το φαράγγι της Σαμαριάς τη στιγμή που η 35χρονη τουρίστρια καλούσε σε βοήθεια

Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο από το φαράγγι της Σαμαριάς τη στιγμή που η 35χρονη τουρίστρια καλούσε σε βοήθεια

Πώς περιέγραψαν το συμβάν αυτόπτες μάρτυρες - Τι είπε διασώστης που συμμετείχε στην επιχείρηση

Συγκλονίζει το βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο διακρίνεται η 35χρονη τουρίστρια από την Ουκρανία, τη στιγμή που την έχει καταπλακώσει ο βράχος στο φαράγγι της Σαμαριάς, ένα χτύπημα που τελικά της στοίχισε τη ζωή.

Περιπατητές που βρίσκονταν στον Δρυμό, βιντεοσκόπησαν το σκηνικό με την ξαφνική αλλαγή του καιρού και την έντονη βροχόπτωση, ενώ οι κραυγές της άτυχης γυναίκας, που καλούσε σε βοήθεια, ακούγονταν παρά τον δυνατό θόρυβο από τη βροχή και τα ορμητικά νερά. Μία από τους περιπατητές που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του θλιβερού περιστατικού είπε: «Ήταν πολύ επικίνδυνο, ήμασταν πάρα πολύ κοντά στο θύμα, θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στη θέση της! Ευχαριστώ τον Θεό!».

Ένας γιατρός ανάμεσα στους περιπατητές έσπευσε για να βοηθήσει. Η αιμορραγία ωστόσο στο πόδι της ήταν ακατάσχετη και λίγα λεπτά μετά έχασε τις αισθήσεις της. «Ήταν αναίσθητη, της έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να την επαναφέρουν, αλλά δυστυχώς έγινε αυτό που έγινε» είπε ένας από τους περιπατητές, ενώ μία μάρτυρας είπε: «Πέρασα από τη γυναίκα, που ήταν αναίσθητη και την φρόντιζαν, μέχρι να έρθουν οι διασώστες. Είδα ότι το πόδι της ήταν γεμάτο αίμα και της είχαν δέσει το τραύμα με κάτι ρούχα».

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Ένα ελικόπτερο της ΕΜΑΚ απογειώθηκε από το Ηράκλειο και κατευθύνεται στο σημείο της τραγωδίας, όπου είναι γεμάτο χαράδρες. Ο πιλότος προσγειώθηκε και ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση, με τη συνδρομή πυροσβεστών και εθελοντών, καθώς εκατοντάδες επισκέπτες βρίσκονταν στο φαράγγι εγκλωβισμένοι. Διασώστης που συμμετείχε στις έρευνες μιλώντας στο MEGA είπε: «Πήγαν οι μισοί συνάδελφοι από την κάτω μεριά στην έξοδο του φαραγγιού, για να βοηθήσουν στην διακομιδή του θύματος. Κι εμείς ανεβήκαμε από πάνω και περάσαμε το φαράγγι για να δούμε μήπως έχει κάποιο άλλο θύμα. Υπήρχε έντονη βροχόπτωση, δηλαδή κι εμείς μετά που περάσαμε ήταν δύσκολο και για μας».

Τελικά πυροσβέστες από την 3η ΕΜΑΚ ανέσυραν νεκρή την 35χρονη τουρίστρια. «Τα φαινόμενα που εκτυλίχθηκαν στο φαράγγι δεν προβλεπόταν από πουθενά διαφορετικά ο ΟΦΕΚΕΠΑ θα είχε λάβει μέτρα για να ήταν κλειστό», είπε ο Γιώργος Τσάπακος, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Κρήτης. Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, μέχρι να ολοκληρωθεί η αυτοψία από ειδικά κλιμάκια επιστημόνων.