Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα – Τι θα γίνει στην Αττική

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα – Τι θα γίνει στην Αττική

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που προβλέπονται σήμερα Τετάρτη (18-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες κατά τόπους στη Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους.

H σημερινή ημέρα θα είναι η πιο βροχερή ημέρα της εβδομάδας, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Aρκετές θα είναι οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι μέχρι 4 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 24 με 28 βαθμούς. Και τις επόμενες ημέρες πάντως θα σημειώνονται τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στο Ιόνιο τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη Μακεδονία.

Στην Αττική θα βρέξει σήμερα μετά το μεσημέρι, στα βόρεια πιθανόν και πρόσκαιρη καταιγίδα. Η θερμοκρασία έως 28 βαθμούς Κελσίου. Αύριο πιθανότητα να βρέξει το μεσημέρι πολύ τοπικά όμως.

Στη Θεσσαλονίκη θα είναι βροχερός ο καιρός και η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου. Και το επόμενο διήμερο θα έχει βροχή στη Θεσσαλονίκη.