Καταδίωξη ταχύπλοου που μετέφερε μετανάστες στη Σάμο – Διασώθηκαν 30 άτομα – Περισυνελέγη ένας νεκρός

Καταδίωξη ταχύπλοου που μετέφερε μετανάστες στη Σάμο – Διασώθηκαν 30 άτομα – Περισυνελέγη ένας νεκρός

Μεταξύ των διασωθέντων και 8 ανήλικοι

Ένας νεκρός και τρεις διασωθέντες μετανάστες, περισυνελέγησαν από σκάφη του ελληνικού στρατού στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου μετά τον εντοπισμό και την καταδίωξη ταχυπλόου που νωρίτερα είχε ρίξει στη θαλάσσια περιοχή του νησιού άλλα 27 άτομα που κατάφεραν να βγουν στη στεριά.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα - ελληνική ακτοφυλακή, περιπολικό σκάφος προσπάθησε να ακινητοποιήσει με τη χρήση ηχητικών οπτικών σημάτων το ταχύπλοο, ο χειριστής του ο οποίου άρχισε να εκτελεί επανειλημμένα επικίνδυνους ελιγμούς. Για την ακινητοποίηση του ταχυπλόου έγινε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του και τη σύλληψη των δύο αλλοδαπών χειριστών του που κατάφεραν να βγουν στη στεριά με ιδίες δυνάμεις.

Στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν οι μετανάστες μετέβη και ιδιωτικό εθελοντικό σκάφος με δύτη το οποίο πραγματοποίησε έρευνες για τυχόν άτομα σε κίνδυνο με αρνητικά αποτελέσματα, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Συνολικά διασώθηκαν 30 αλλοδαποί (15 άντρες, 7 γυναίκες και 8 ανήλικοι).

Οι διασωθέντες και η σορός μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Καρλοβάσου ενώ διατάχτηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Οι δύο συλληφθέντες αλλοδαποί, χειριστές του ταχυπλόου σκάφους είναι υπήκοοι Τουρκίας και αναγνωρίστηκαν από τους διασωθέντες ως οι διακινητές τους.

Κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για τη μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελλάδα, πράξη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός προσώπου . Επίσης για απείθεια, επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία και παράνομη είσοδο στη χώρα.