Φωτιά στα διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους – Στο νοσοκομείο εργαζόμενος με εγκαύματα

Φωτιά στα διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους – Στο νοσοκομείο εργαζόμενος με εγκαύματα

Σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις

Συναγερμός για φωτιά στα διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους σήμανε το απόγευμα της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου στην Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με αναφορές, πριν ξεσπάσει η φωτιά προηγήθηκε έκρηξη μέσα στις εγκαταστάσεις, όπου βρίσκονται τα διυλιστήρια της εταιρείας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων, ενώ συνδράμουν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα και συνεχώς φθάνουν ενισχύσεις. Παράλληλα στην περιοχή πετάνε προληπτικά τρία ελικόπτερα για να ενεργήσουν σε περίπτωση επέκτασης της πυρκαγιάς.

Λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα μάλιστα, εστάλη μήνυμα στα κινητά όσων βρίσκονται στην περιοχή, να απομακρυνθούν και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Διακοπή κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό και στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και συγκεκριμένα από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Επίσης, η Hellenic Train ανακοίνωσε, ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Κόρινθος μεταξύ Κινέτας και Κορίνθου εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Όπως επισημαίνει δε, με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

Στο νοσοκομείο εργαζόμενος της Motor Oil με εγκαύματα

Ένας εργαζόμενος στη Motor Oil με εγκαύματα στα χέρια διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου μετά την πυρκαγιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε καλή κατάσταση. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έφθασαν τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, δύο απλά και μία κινητή ιατρική μονάδα, ενώ ταυτόχρονα ετέθησαν σε αυξημένη ετοιμότητα από το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, το νοσοκομείο Κορίνθου και το Θριάσιο Νοσοκομείο. Μεχρι τώρα, συνολικά τρεις ελαφριά τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου από την πυρκαγιά. Οι δύο με ελαφριά εγκαύματα και ένας επηρεασμένος από το ωστικό κύμα.