Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα άρσης του απορρήτου για τρία πολιτικά πρόσωπα κατέθεσαν δικηγόροι οικογενειών θυμάτων

Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα άρσης του απορρήτου για τρία πολιτικά πρόσωπα κατέθεσαν δικηγόροι οικογενειών θυμάτων

Ζητούν από τον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση την άρση των επικοινωνιών των κ.κ. Τριαντόπουλου, Καραμανλή και Αγοραστού

Υπόμνημα για άρση των επικοινωνιών για τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Αχιλλέα Καραμανλή και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, κατέθεσαν σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας συνήγοροι οικογενειών θυμάτων των Τεμπών.

Κατά την έξοδο του από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας ο δικηγόρος, Λουκάς Αποστολίδης, δήλωσε σε δημοσιογράφους, ότι ενημερώθηκε αρχικά από τον εφέτη ανακριτή για την πορεία της ανάκρισης. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον ανακριτή ο κ. Αποστολίδης, μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι ανακριτικές πράξεις για τέσσερις διευθυντές ασφάλειας και έργων στο υπουργείο Μεταφορών, η κατάθεση της προέδρου της ΡΑΣ και της εκ νέου κατάθεσης του σταθμάρχη. Ο κ. Αποστολίδης τόνισε, πως με την κακουργηματικού τύπου άσκηση ποινικής δίωξης στους διευθυντές του υπουργείου, ανοίγει ο δρόμος για άρση των επικοινωνιών για τα πολιτικά πρόσωπα των κ.κ. Τριαντόπουλου, Καραμανλή και Αγοραστού. Όπως σημειώνει πάντως το larissanet.gr, σχετικά με τα στελέχη του υπουργείου Μεταφορών, δεν έχει ασκηθεί μέχρι στιγμής κάποια ποινική δίωξη.

Κλείνοντας ο κ. Αποστολίδης σχολίασε την πορεία της ανάκρισης και το γεγονός πως δεν έχουν παραδοθεί ακόμα πραγματογνωμοσύνες στον εφέτη ανακριτή. Τόνισε δε, πως αν η υπόθεση δεν εισαχθεί στο ακροατήριο στις αρχές του χρόνου, μπαίνοντας πλέον στο δεύτερο έτος από το δυστύχημα, τότε θα υπάρξει αγανάκτηση των πολιτών και κυρίως των συγγενών θυμάτων.