Άρπαξαν 120.000 από 67χρονη στα Κρέστενα Ηλείας – Επέστρεψαν τα λεφτά και αφέθηκαν ελεύθεροι

Άρπαξαν 120.000 από 67χρονη στα Κρέστενα Ηλείας – Επέστρεψαν τα λεφτά και αφέθηκαν ελεύθεροι

Οι δικηγόροι των δραστών κατάφεραν να μετατρέψουν την ληστεία σε κλοπή με εξαπάτηση

Ελεύθεροι αφέθηκαν δύο από τους τέσσερις δράστες ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης τον περασμένο Απρίλιο στα Κρέστενα Ηλείας, αφού οι δικηγόροι τους αξιοποίησαν διάταξη του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει αποφυλάκιση σε περίπτωση αποζημίωσης του θύματος.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο από τους τέσσερις Ρομά αποζημίωσαν την ηλικιωμένη και τον σύζυγό της επιστρέφοντας την συνολική αξία των κλοπιμαίων, που ανέρχεται σε 120.000 ευρώ (75.000 ευρώ και 20 χρυσές λίρες Αγγλίας). Η συμμορία των τεσσάρων Ρομά προσέγγισε το σπίτι των ηλικιωμένων στα Κρέστενα και δύο από αυτούς που αναγνωρίστηκαν από την ηλικιωμένη, χτύπησαν το κουδούνι της οικίας και το θύμα τους άνοιξε την πόρτα.
Αφού της είπαν ότι είναι αστυνομικοί και πως ο σύζυγός της κρατείται στο τμήμα ως εμπλεκόμενος σε ποινική υπόθεση, ο 29χρονος απασχολούσε την 67χρονη και ο 28χρονος βρήκε την ευκαιρία να μπει στο σπίτι, βρήκε το χρηματοκιβώτιο με τα λεφτά και κατάφερε με μία κουβέρτα ή σεντόνι να μεταφέρει τα κλοπιμαία από το σπίτι.

Την ίδια ώρα, οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι περίμεναν στο αυτοκίνητο, το οποίο είχαν παρκάρει με την πίσω πλευρά του προς τις σκάλες της οικίας. Οι δικηγόροι των δραστών κατάφεραν να μετατρέψουν την ληστεία σε κλοπή με εξαπάτηση.