Έρχεται κακοκαιρία τύπου «Π» με βροχές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς

Έρχεται κακοκαιρία τύπου «Π» με βροχές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς

Η πρόβλεψη του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μανουσάκη για την εξέλιξη του καιρού τα επόμενα 24ωρα

Απότομη αλλαγή σκηνικού αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Το «τσουχτερό» κρύο αναμένεται να αρχίσει μετά την κακοκαιρία «Boris», που είναι προ των πυλών και θα επηρεάσει τα δυτικά και τα βόρεια, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για το πόσο θα διαρκέσει. Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, έρχεται ένα σύστημα κακοκαιρίας, που θα κινηθεί στα ανατολικά – βορειοανατολικά και θα περάσει προς τα βόρεια Βαλκάνια και με τα μέτωπά του να απασχολούν τη χώρα. Πρόκειται για νέα κακοκαιρία τύπου Π, που φέρνει από το επόμενο 24ωρο έντονα φαινόμενα προς τη δυτική Ελλάδα και τα βόρεια τμήματα.

Όσον αφορά στην κακοκαιρία «Boris», θα ξεκινήσεη αύριο Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, φέρνοντας βροχές και τοπικά ισχυρές βροχές κατά περιόδους. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, στην πρώτη κλίμακα έντασης των φαινομένων βρίσκεται η δυτική Ελλάδα, δηλαδή από την οροσειρά της Πίνδου και δυτικά, στη δεύτερη κλίμακα μπαίνει η βόρεια Ελλάδα, δηλαδή η δυτική και κεντρική Μακεδονία και η Θράκη, ενώ στην τρίτη κλίμακα το ανατολικό Αιγαίο.

Ο μετεωρολόγος του OPEN κάνει λόγο για μεγάλη ανάσα δροσιάς από την επόμενη εβδομάδα, με τον υδράργυρο να πέφτει σημαντικά, καθώς στη βόρεια Ελλάδα θα δούμε τον υδράργυρο να πέφτει ακόμα και 10 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, όπως είπε, δεν μπορούμε να πούμε ακόμα «καλό χειμώνα», καθώς δεν αποκλείεται να ανέβει ξανά η θερμοκρασία.