Απίστευτη κτηνωδία στην Κρέστενα Ηλείας: Πέταξαν τυφλό σκυλί με δεμένα και τα τέσσερα πόδια μεταξύ τους σε ποτάμι

Απίστευτη κτηνωδία στην Κρέστενα Ηλείας: Πέταξαν τυφλό σκυλί με δεμένα και τα τέσσερα πόδια μεταξύ τους σε ποτάμι

Το άτυχο ζώο βρέθηκε από ζευγάρι τουριστών από την Ελβετία - Ο Φιλοζωικός Σύλλογος της περιοχής ζητά πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη

Ένα σοκαριστικό περιστατικό κακοποίησης ζώου και μάλιστα τυφλού, σημειώθηκε στην περιοχή της Κρέστενας Ηλείας.

Όπως αναφέρει το patrisnews.gr, όλα ξεκίνησαν, όταν ένα ζευγάρι τουριστών από την Ελβετία που είχαν επισκεφτεί την περιοχή, σταμάτησαν δίπλα σε ένα ποτάμι, για να βγάλουν φωτογραφίες. Καθώς προχωρούσαν προς ένα γεφυράκι, άκουσαν ένα κλαψούρισμα, που τους παραξένεψε. Σκύβοντας προς το νερό, αντίκρισαν ένα κυνηγόσκυλο πεταμένο στο ποτάμι, με τα τέσσερα πόδια του δεμένα μεταξύ τους. Το ζευγάρι, σοκαρισμένο από την εικόνα, επικοινώνησε αμέσως με το τοπικό φιλοζωικό σωματείο, για να ζητήσει βοήθεια.

Το σκυλί βρέθηκε σε πολύ κακή κατάσταση, τυφλό και με σοβαρά δερματικά προβλήματα, που ενδεχομένως συνδέονται με λεϊσμανίαση (καλαζάρ). Το ζώο δεν είχε δεχθεί ποτέ την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα, ούτε είχε αποπαρασιτωθεί ή στειρωθεί. Όταν αρρώστησε, ο ιδιοκτήτης του αντί να το φροντίσει, προτίμησε να το πετάξει στο ποτάμι, για να πεθάνει με αργό και βασανιστικό τρόπο. Το Φιλοζωικό Σωματείο Κρεστενών «Νοιάζομαι», ζητά πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη του τετράποδου και καλεί όσους μπορούν, να συνεισφέρουν στα έξοδα περίθαλψης του ζώου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του στο Facebook το Σωματείο αναφέρει:

«Ένα ζευγάρι Ελβετών ήρθε να επισκεφθεί τον τόπο μας και να θαυμάζει τις φυσικές ομορφιές μας.

Κάποια στιγμή το ζευγάρι σταμάτησε δίπλα στο ποτάμι και προχώρησε προς το γεφυράκι για να βγάλει φωτογραφίες.

Άκουσε κλαψούρισμα και σκύβοντας αντίκρυσε ένα κυνηγόσκυλο με τα τέσσερα πόδια δεμένα μεταξύ τους πεταμένο μέσα στο ποτάμι. Σοκαρισμένοι έψαξαν, μας βρήκαν και μας ειδοποίησαν. Δεν ξέραμε αν θα πρέπει να χτυπήσουμε το κεφάλι μας σε κάποιο βράχο ή να πηδήξουμε και εμείς μέσα στο ποτάμι. Το σκυλί είναι τυφλό και τα δερματικά και η κατάστασή του μας κάνει να υποψιαζόμαστε καλαζάρ.

Φυσικά και δεν το αφήσαμε εκεί, το πήραμε. Το σκυλί βρέθηκε κοντά στην περιοχή της Κρέστενας. Να παρακαλέσουμε αν κάποιος γνωρίζει τον ιδιοκτήτη να μας ενημερώσει. Ή έστω να του δώσει συγχαρητήρια. Για την μεγάλη αγάπη και φροντίδα που έδειξε στο ζώο του, γιατί δεν το αποπαρασίτωσε ποτέ, γιατί δεν το στείρωσε, γιατί δεν το πήγε ποτέ κτηνίατρο και φυσικά γιατί όταν αρρώστησε αντί να το φροντίσει, το πέταξε από το γεφύρι για να πεθάνει με αργό και βασανιστικό τρόπο. Δεν είναι ο μόνος. Αυτή είναι κοινή τακτική όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Αυτή είναι η Ελλάδα μας.

Αυτή τη στιγμή το σωματείο μας είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Για να το πούμε λαϊκά, δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε. Δεν μπορούμε όμως να τον αφήσουμε στον δρόμο.
Αν θέλει κάποιος να συνεισφέρει στα έξοδα.

Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε τους σκοπούς του Συλλόγου μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό μας στην Τράπεζα Πειραιώς: 5531-093883-962 EUR

ΙΒΑΝ GR77 0172 5310 0055 3109 3883 962

Δικαιούχος: 14845561 Φιλοζωικός Σύλλογος Kρεστένων Νοιάζομαι