Οργή για τον θάνατο 24χρονου στην Αίγινα: «O γιος μου θα ζούσε αν υπήρχε το πλωτό ασθενοφόρο του λιμενικού»

Οργή για τον θάνατο 24χρονου στην Αίγινα: «O γιος μου θα ζούσε αν υπήρχε το πλωτό ασθενοφόρο του λιμενικού»

Ξεσπά ο πατέρας του νεαρού που σκοτώθηκε σε τροχαίο - Τι απάντησε το υπουργείο Ναυτιλίας και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιλογή της ηγεσίας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να μετακινηθεί το πλωτό ασθενοφόρο της Αίγινας στη ΔΕΘ, με αποτέλεσμα ένας 24χρονος που έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου, να μεταφερθεί στον Πειραιά με θαλάσσιο ταξί και τελικά παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο «Αττικόν», να καταλήξει.

Ο πατέρας του μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ξέσπασε και κατήγγειλε ότι όχι μόνο καθυστέρησε η διακομιδή, αλλά πιστεύει πως ο γιος του θα μπορούσε να ζει, εάν υπήρχε στο νησί το πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού. «Σίγουρα θα σωνόταν. Μέχρι και ο γιατρός λέει "Αν δεν τρώγατε μισή ώρα χρόνο, 40 λεπτά, κάτι θα κάναμε, μπορούσαμε..."», δήλωσε ο χαροκαμένος πατέρας. Όπως κατήγγειλε ο πατέρας του 24χρονου, το θαλάσσιο ταξί έφθασε και με καθυστέρηση 15 λεπτών από το Αγκίστρι, χωρίς μάλιστα να διαθέτει τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό.

«Δεν είχαν οξυγόνο, του έκανα εγώ με το στόμα, καταλαβαίνετε; Αυτό είναι συγκλονιστικό. Και τον είχαν σ΄ ένα κάθισμα, σε ένα παλιό ράντζο πάνω. Αν ήταν το σκάφος του λιμενικού, θα έκανε σίγουρα λιγότερο και δε θα χτυπιόταν το κεφάλι του πάνω στο ράντζο, που είχε και το σίδερο, που κρατάει την τέντα. Ακατάλληλο τελείως. Γιατί το παιδί μου είναι 1,80 και τα πόδια του τα έχει μαζεμένα, για να χωρέσει. Δεν είχε εξοπλισμό, δεν είχε τίποτα» λέει ο πατέρας του 24χρονου.

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο Ναυτιλίας δικαιολόγησε τη μετακίνηση του σκάφους στη ΔΕΘ, αναφέροντας: «Η επιλογή να μετακινηθεί το σκάφος στη ΔΕΘ, έγινε με επιχειρησιακά κριτήρια λόγω της εγγύτητας-γειτνίασης της Αίγινας με τον Πειραιά (18 ν.μ.), την τακτικότατη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του νησιού και το πλήθος διατιθέμενων πλωτών μέσων ακόμα και για τη κάλυψη έκτακτης ανάγκης».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς σχετικά στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, απάντησε: «Δεν υπήρξε πάντως καμιά καθυστέρηση στη μεταφορά του, το τονίζω. Αλλά εμείς δεν έχουμε καμία εμπλοκή ως προς την διαχείριση των πλωτών σκαφών».