Επιχείρησε να πνίξει την επί 36 χρόνια σύζυγο του μετά από καβγά που είχαν για… τα ρούχα

Επιχείρησε να πνίξει την επί 36 χρόνια σύζυγο του μετά από καβγά που είχαν για… τα ρούχα

Κακοποιητική συμπεριφορά από τον άνδρα της καθ' όλη την διάρκεια του έγγαμου βίου κατήγγειλε η γυναίκα - Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος

Στην δικαστική αίθουσα ως αντίδικοι μετά από 36 χρόνια γάμου εμφανίστηκε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από τον Βόλο, καθώς η σύζυγος μήνυσε τον σύζυγό της, ότι επιχείρησε να την πνίξει μετά από καβγά που είχαν για τα ρούχα και περιέγραψε ενώπιον του δικαστηρίου πολύχρονη κακοποιητική συμπεριφορά, που την έχει οδηγήσει στην κατάθλιψη.

Στο εδώλιο κάθισε ο σύζυγος, κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή απειλή και πρόσκληση ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης, όπως αναφέρει το taxydromos.gr. Σύμφωνα με την ηλικιωμένη σύζυγό του, τον περασμένο Απρίλιο κι ενώ βρίσκονταν στο σπίτι τους, εκείνος την έπιασε από το λαιμό για να την πνίξει. «Κόπηκε η αναπνοή μου» υποστήριξε η γυναίκα, η οποία επίσης κατέθεσε, ότι την απείλησε, ότι θα φάει περισσότερο ξύλο, για να μην μιλάει. Αφορμή για τον καβγά αποτέλεσαν ρούχα του κατηγορούμενου, που δεν ήταν τακτοποιημένα και η σύζυγος απείλησε να του τα πετάξει από το μπαλκόνι.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε, ότι η σύζυγός του ήταν εκείνη που του επιτέθηκε, χτυπώντας τον με κρεμάστρα για τα ρούχα κι εκείνος αντέδρασε. Η σύζυγος υποστήριξε, ότι βιώνει καθ’ όλη τη διάρκεια του έγγαμου βίου της την κακοποιητική συμπεριφορά του άνδρα της. «Με απειλούσε, με έβριζε, με χτυπούσε και μου έπαιρνε τα χρήματα. Εχω φάει πολύ ξύλο στη ζωή μου. Οποτε μιλούσα, έτρωγα ξύλο», είπε.

Για την υπόθεση κατέθεσαν οι δύο κόρες του ζευγαριού, οι οποίες παραδέχθηκαν, ότι οι γονείς τους μάλωναν και συχνά δημιουργούνταν σκηνικά έντασης στο σπίτι, δεν υπέπεσε όμως στην αντίληψή τους περιστατικό ξυλοδαρμού. Η μία μάλιστα από τις δύο βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του καβγά και άκουσε τη μητέρα της να καλεί σε βοήθεια, αλλά όχι σε πανικόβλητο τόνο. Μετά το συμβάν η σύζυγος κάλεσε Αστυνομία και ο ηλικιωμένος έφυγε και πήγε στο κτήμα του να μείνει, προκειμένου να παρέλθει το αυτόφωρο. Χθες αρνήθηκε κάθε κατηγορία.

Το δικαστήριο έκρινε, ότι δεν αποδείχθηκε η κατηγορία της απειλής ή της βίας και κήρυξε αθώο τον κατηγορούμενο.