Δωρεά ασθενοφόρου από συνταξιούχο στην Πάτρα

Δωρεά ασθενοφόρου από συνταξιούχο στην Πάτρα

«Ήθελα να βοηθήσω την πόλη μου», δήλωσε ο 85χρονος

Σε πολύ ωραία ατμόσφαιρα έγινε η τελετή παράδοσης της δωρές ενός ασθενοφόρου από συνταξιούχο στην Πάτρα. Πρόκειται για ένα όχημα πλήρως εξοπλισμένου και τελευταίας τεχνολογίας και δόθηκε στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (Αγίου Αλεξίου), από τον 85χρονο Πατρινό δωρητή, Γεώργιο Ξάνθο.

«Θέλησα κι εγώ να βοηθήσω τις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Γνωρίζει όλη η Ελλάδα ότι υπάρχει ανάγκη για τα συγκεκριμένα ασθενοφόρα. Ήταν ανέκαθεν επιθυμία μου (σ.σ. η δωρεά του ασθενοφόρου), χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Ήθελα να βοηθήσω την πόλη μου» δήλωσε ο ίδιος μετά από το την ολοκλήρωση της σεμνής τελετής, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο Γ. Ξάνθος πρόσθεσε ότι είχε προγραμματίσει τη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνταν για την προμήθεια του ασθενοφόρου και έκανε…το κουμάντο του. Επέλεξε το συγκεκριμένο ασθενοφόρο να γίνει δωρεά στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα, καθώς είναι η μονάδα δημόσιας υγείας της περιοχής που κατοικεί. «Είμαι Αϊ-διονυσιώτης (σ.σ. από την περιοχή του Αγίου Διονυσίου Πάτρας), όπως συνηθίζουμε να λέμε. Έχω γεννηθεί δύο δρόμους πάνω από το σημείο που βρισκόμαστε…» εξήγησε ο δωρητής.

Στις 27 Μαρτίου 2024 υπογράφηκε η σύμβαση δωρεάς του οχήματος, το οποίο σύμφωνα με την επιθυμία του δωρητή, θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα Πατρών, το οποίο πλέον θα έχει δύο ασθενοφόρα.