Αναβλήθηκε για τις 21 Μαρτίου η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εφετείο

Αναβλήθηκε για τις 21 Μαρτίου η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εφετείο

Μετά από αίτημα ενός εκ των καταγγελλόντων

Για τις 21 Μαρτίου 2025 αναβλήθηκε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών, με αναστολή, για τον βιασμό δύο 17χρονων, το 2015. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κάθισε σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, ενώ στο πλευρό του, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν ο αδελφός του και η Ελένη Κούρκουλα.

Ωστόσο, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε μετά από αίτημα ενός εκ των καταγγελλόντων, ο οποίος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε σύμβαση εργασίας με εταιρεία στη Σουηδία και δεν έχει δικαίωμα άδειας, ώστε να παραστεί στο δικαστήριο και να υποστηρίξει την κατηγορία όπως επιθυμεί.

«Είναι βιοποριστικοί οι λόγοι, δεν μπορούσε να παραμείνει στην ανεργία», ανέφερε ο συνήγορός του.

Πρόεδρος: Θέλει να είναι παρών στη δίκη;

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Ναι.

Για το αίτημα αναβολής είχαν ενημερωθεί νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, τόσο οι άλλοι δύο καταγγέλλοντες, οι οποίοι κάθονταν στα πίσω έδρανα της δικαστικής αίθουσας όσο και η υπεράσπιση, και συναίνεσαν.

Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με έναν από τους συνεργάτες του να δηλώνει πως συναινούν στην αναβολή.

Εισαγγελέας: Να γίνει δεκτό το αίτημα.

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Ο εντολέας μου δεν έχει δικαίωμα να πάρει άδεια, γιατί τώρα ξεκινάει…

Συνήγορος υπεράσπισης: Ο κατηγορούμενος συναινεί.

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Όλοι συναινούμε, ενημερωθήκαμε εγκαίρως.

Υπενθυμίζεται ότι ο άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου πρωτόδικα κρίθηκε ομόφωνα αθώος για τον βιασμό ενός ενήλικα το 2018 και κατά πλειοψηφία για τον βιασμό 16χρονου το 2011. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά την απόφαση η αρμόδια εισαγγελέας άσκησε έφεση κρίνοντας πως στον Δημήτρη Λιγνάδη έπρεπε να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή, αλλά και να εξεταστεί και πάλι η αθωωτική απόφαση για την τρίτη κατηγορία βιασμού σε βάρος ανηλίκου.

Έτσι, στην περίπτωση που οι δικαστές κρίνουν ότι είναι βάσιμη η έφεση που ασκήθηκε, ανοίγει ο δρόμος για να επιβληθεί στον κατηγορούμενο μεγαλύτερη ποινή και να επιστρέψει στη φυλακή όπου παρέμεινε, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, για 17 μήνες.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, πάντως, από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του.

Μαρία Ζαχαροπούλου