Στο εδώλιο του Εφετείου και πάλι ο Δημήτρης Λιγνάδης

Στο εδώλιο του Εφετείου και πάλι ο Δημήτρης Λιγνάδης

Oι δικαστές θα κρίνουν αν είναι βάσιμη ή όχι η έφεση που ασκήθηκε αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί στον σκηνοθέτη και ηθοποιό μεγαλύτερη ποινή

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου θα καθίσει και πάλι ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών, με αναστολή, για τον βιασμό δυο 17χρονων, το 2015.

Ο άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου πρωτόδικα κρίθηκε ομόφωνα αθώος για τον βιασμό ενός ενήλικα το 2018 και κατά πλειοψηφία για τον βιασμό 16χρονου το 2011. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά την απόφαση η αρμόδια εισαγγελέας άσκησε έφεση κρίνοντας πως στον Δημήτρη Λιγνάδη έπρεπε να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή αλλά και να εξεταστεί και πάλι η αθωωτική απόφαση για την τρίτη κατηγορία βιασμού σε βάρος ανηλίκου.

Έτσι, στην περίπτωση που σήμερα ανοίξει η αυλαία του Εφετείου οι δικαστές θα κρίνουν αν είναι βάσιμη ή όχι η έφεση που ασκήθηκε αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί στον σκηνοθέτη και ηθοποιό μεγαλύτερη ποινή και να επιστρέψει στη φυλακή όπου παρέμεινε, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, για 17 μήνες.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται κάνοντας λόγο για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του ενώ αναφέρθηκε και σε πολιτικά κίνητρα. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε ότι είναι βιαστής, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, μιλώντας για ένα κράμα διαφόρων ομάδων που ενώθηκαν μεταξύ τους εναντίον του, με διαφορετικά κίνητρα.

Μαρία Ζαχαροπούλου