Η δήμαρχος Τήλου μετά το ξέσπασμα τουρίστριας κατά μεταναστών: «Το ζητούμενο δεν είναι να πνίγουμε κόσμο στις θάλασσες»

Η δήμαρχος Τήλου μετά το ξέσπασμα τουρίστριας κατά μεταναστών: «Το ζητούμενο δεν είναι να πνίγουμε κόσμο στις θάλασσες»

Η Μαρία Καμμά δεν έκρυψε την έκπληξή της για το γεγονός ότι ζήτησε να πετάξουν στη θάλασσα πρόσφυγες, μία πρόσφυγας από την Κωνσταντινούπολη

Οργή προκάλεσε η αντίδραση μίας τουρίστριας στην Τήλο, η οποία κατά τη διάρκεια μεταφοράς προσφύγων στο λιμάνι του νησιού ζήτησε να... τους πετάξουν στη θάλασσα.

Το εξοργιστικό αίτημα της τουρίστριας προκάλεσε την αντίδραση της δημάρχου Τήλου Μαρίας Καμμά, η οποία της απάντησε χαρακτηριστικά «κυρία μου, αυτό το νησί δεν κάνει για εσάς!». Συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή Τήλου ενημερώθηκε για την ύπαρξη 106 προσφύγων σε απόκρημνη περιοχή του νησιού τα τελευταία 24ωρα, καθώς πλωτά μέσα δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. Τελικά, μετά από μία νέα προσπάθεια επετεύχθη η προσέγγιση της περιοχής Λιμενάρι, καθώς εκεί είχαν αποβιβαστεί από τους διακινητές.

Οι λιμενικοί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους πρόσφυγες, τους έβαλαν με ασφάλεια στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος και τους μετέφεραν στο λιμάνι. Ανάμεσα στους 106 πρόσφυγες, υπάρχουν πολλά παιδάκια ακόμη και βρέφη. Πολλοί ήταν οι κάτοικοι του νησιού οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια, όπως είπε στο MEGA ο κάτοικος του νησιού, Παναγιώτης Ανεμογιάννης. «Με τη βοήθεια του Λιμεναρχείου και του Δήμου πάντα τους περισυλλέγουμε και τους βγάζουμε στη στεριά, να τους βοηθήσουμε, να δώσουμε ρούχα και τρόφιμα, να τους δώσουμε μία σιγουριά, ώστε οι άνθρωποι που έρχονται βρεγμένοι, χωρίς νερό, να δουν τι θα κάνουν στη ζωή τους» είπε.

«Ήρθε πλοίο του Λιμενικού που τους περισυνέλεξε, τους έφερε στο λιμάνι. Είχαμε μαζευτεί να τους βοηθήσουμε. Ήταν μία κυρία, η οποία ενοχλήθηκε. Είδε τους ανθρώπους αυτούς σαν παράσιτα και είπε να τους πετάξουμε στη θάλασσα. Η δήμαρχος της είπε ότι δεν είναι σωστό αυτό που κάνει και είχαν έναν διαπληκτισμό. Δεν της άρεσε στην αισθητική της αυτό που γινόταν και ζήτησε να τους πετάξουμε στη θάλασσα», συμπλήρωσε ο κος Ανεμογιάννης.

«Μη ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά, η τουρίστρια που αντέδρασε ζητώντας να... πετάξουν στη θάλασσα τους πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους και τα παιδιά, είναι κάτοικος Ρόδου, ωστόσο έχει γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη και έχει αρμενική καταγωγή, προκαλώντας της μεγάλη εντύπωση το ξέσπασμα κατά των προσφύγων. «Το ζητούμενο δεν είναι να πνίγουμε κόσμο στις θάλασσες. Μη ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι», είπε στο MEGA η δήμαρχος Τήλου.

Σημειώνεται, πως από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και σήμερα περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες έχουν περάσει από το νησί της Τήλου.