Προφυλακίστηκε ο 18χρονος κατηγορούμενος για τον θάνατο 42χρονου σε μπαρ στις Φέρες Έβρου

Προφυλακίστηκε ο 18χρονος κατηγορούμενος για τον θάνατο 42χρονου σε μπαρ στις Φέρες Έβρου

Ο νεαρός πρωταθλητής του τζούντο έδωσε συμπληρωματική απολογία και διώκεται πλέον για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης

Στην φυλακή οδηγείται μετά την συμπληρωματική απολογία του στην ανακρίτρια 18χρονος πρωταθλητής τζούντο, ο οποίος κατηγορείται ότι τραυμάτισε θανάσιμα έναν 42χρονο πατέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών σε καβγά σε νυχτερινό κατάστημα στις Φέρες τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο νεαρός αθλητής είχε εμπλακεί σε σύρραξη μεταξύ του 42χρονου Γιάννη Ηλιάδη και ενός άλλου θαμώνα. Ο 42χρονος φέρεται να είχε χύσει κατά λάθος ένα ποτό πάνω σε ένα κορίτσι, γεγονός που προκάλεσε την ένταση. Ο 18χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειας του θύματος ενδέχεται να εκτελούσε καθήκοντα φύλακα στο μαγαζί, φέρεται να ξυλοκόπησε τον 42χρονο τόσο άγρια, που ο τελευταίος κατέληξε στο νοσοκομείο και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Αρχικά, ο 18χρονος είχε κατηγορηθεί για βαριά σωματική βλάβη και είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 1.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση παρουσίας στο Α.Τ. Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο, οι νέες δικονομικές ενέργειες και στοιχεία που ήρθαν στο φως υπαγόρευσαν την «αναβάθμιση» της κατηγορίας σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, όπως αναφέρει το enanews.gr.

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος υποστηρίζει την κατηγορία, ανέφερε ότι θα υποβληθεί και μήνυση για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, καθώς και κατά των δύο ατόμων που εμφανίζονται ως θαμώνες, αλλά είχαν προσληφθεί ως μπράβοι σύμφωνα με τον ποινικολόγο.