Φωτιά στο δάσος της Ύδρας: Δεν πήγε ποτέ να πάρει καταθέσεις ο διοικητής της Πυροσβεστικής

Φωτιά στο δάσος της Ύδρας: Δεν πήγε ποτέ να πάρει καταθέσεις ο διοικητής της Πυροσβεστικής

Οι επιβάτες δεν ήταν 10 αλλά 8 καθώς δύο άτομα είχαν αποχωρήσει πριν το επεισόδιο

Πολύ μεγάλα λάθη και παραλείψεις διαπίστωσε στην υπόθεσης της φωτιάς στο πευκοδάσος της Ύδρας το Εσωτερικών Υποθέσεων, που ερεύνησε τις κινήσεις Πυροσβεστικής και του Λιμενικού στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ερωτήματα είχαν προκληθεί τότε από το γεγονός πως οι επιβαίνοντες της θαλαμηγού από την οποία βγήκαν τα βεγγαλικά που προκάλεσαν τη φωτιά είχαν αφεθεί να φύγουν από τη χώρα, χωρίς να δώσουν εξηγήσεις. Τότε ο διοικητής της Πυροσβεστικής στο νησί ισχυριζόταν πως ο ίδιος πήρε καταθέσεις από τους 10 επιβαίνοντες, αλλά αυτό δεν προκύπτει ότι έγινε.

Μόνο που όπως διαπίστωσε το Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με τον Alpha οι επιβάτες δεν ήταν 10 αλλά 8 καθώς δύο άτομα είχαν αποχωρήσει πριν το επεισόδιο με τη φωτιά.

Αλαλούμ συνεννόησης υπήρξε και μεταξύ Πυροσβεστικής και Λιμενικού. Κανένα από τα δύο σώματα δεν ανέλαβε να κάνει έλεγχο στο γιοτ, ενώ κανείς δεν ενημέρωσε τον εισαγγελέα παρά μόνο μια ή δύο μέρες αργότερα.

Στο νησί και στην παραλία που φέρεται να κατέβηκαν επιβάτες και μέλη του πληρώματος και απ’ όπου εκτοξεύτηκαν τα βεγγαλικά δεν έγινε αυτοψία παρά δύο ημέρες αργότερα, όταν ο εισαγγελέας τους έβαλε τις φωνές.