Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Οι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα, Τρίτη 3/9. Υψηλές θα είναι για την εποχή οι θερμοκρασίες ενώ άνεμοι έως 5 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους, οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικών και Κρήτης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 34, στη Θεσσαλία από 20 έως 35, στην Ήπειρο και στη Στερεά από 19 έως 33, στην Πελοπόννησο από 18 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 31, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 34, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 19 έως 31 και στην Κρήτη από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το απόγευμα στο Κεντρικό Αιγαίο θα στραφούν σε δυτικούς ίδια έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ ενώ προς το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα οπότε και υπάρχει μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  •  Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές από τις μεσημβρινές έως και τις βραδινές ώρες, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
  •  Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  •  Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  •  Καιρός: Αραιές νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι – απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες.
  •  Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
  •  Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  •  Καιρός: Αραιές νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι – απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
  •  Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  •  Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  •  Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
  •  Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
  •  Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  •  Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα βόρεια, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
  •  Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
  •  Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  •  Καιρός: Αραιές νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
  •  Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  •  Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 και στις Σποράδες από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  •  Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα θα πυκνώσουν και είναι πιθανό στα δυτικά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
  •  Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  •  Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  •  Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές από τις μεσημβρινές έως και τις βραδινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά.
  •  Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
  •  Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη 4/9

Λίγες τοπικές νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 και τοπικά στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 30 με 32, στα κεντρικά ηπειρωτικά τους 32 με 34 και στα δυτικά ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη 5/9

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 και τοπικά στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά τους 34 με 35 και στα δυτικά ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή 6/9

Στο Ιόνιο και πιθανόν τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως ορεινά.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 και τοπικά στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 7/9

Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 και τοπικά στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.