Τραγωδία σε λούνα παρκ: Δεκτός ο τεχνικός έλεγχος της οικογένειας του 19χρονου από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης

Τραγωδία σε λούνα παρκ: Δεκτός ο τεχνικός έλεγχος της οικογένειας του 19χρονου από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης

Ο πατέρας του Γιάννη συναντήθηκε σήμερα με τον προϊστάμενο στα δικαστήρια και αποδέχθηκε το αίτημά τους

Νέο αίτημα κατέθεσε σήμερα η οικογένεια του 19χρονου, που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκδική, για διενέργεια έκτακτου τεχνικού ελέγχου από πιστοποιημένη εταιρεία και έγινε δεκτό στην Θεσσαλονίκη. Το πρώτο που είχε κάνει αρχικά εγκρίθηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Χαλκιδικής, τελικά απορρίφθηκε, καθώς ο μηχανικός έλεγχος θεωρήθηκε από τον εισαγγελέα ως πραγματογνωμοσύνη και η συγκεκριμένη εταιρεία δεν ανήκει στον πίνακα των πραγματογνωμόνων.

Σήμερα, ο πατέρας του άτυχου Γιάννη συναντήθηκε με τον προϊστάμενο εισαγγελέα Εφετών στη Θεσσαλονίκη εξηγώντας του ότι πρόκειται για τεχνικό έλεγχο και όχι πραγματογνωμοσύνη, με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών τελικά να κάνει δεκτό το αίτημά του, ορίζοντας νέα ημερομηνία για να γίνει ο έλεγχος, μετέδωσε το Mega.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί η μητέρα του 19χρονου μαζί με φίλους του, κρατώντας μια φωτογραφία του νεαρού και φωνάζοντας «Γιάννη ζεις, θα δικαιωθείς».

Τηλεφωνική συνομιλία τμε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Την ίδια ώρα, τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, με τον πατέρα του 19χρονου.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται οι δυο τους να συναντηθούν.

Παράλληλα είναι ξεκάθαρο ότι τα σάπια από την παλαιότητα παιχνίδια που ήταν αυτοσχέδιες κατασκευές φτιαγμένες κομμάτι κομμάτι φαίνεται πως είναι η αιτία που οδήγησε στον θάνατο του 19χρονου, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα της εισαγγελίας.

Από την άλλη, ο εμπειρογνώμονας της οικογένειας του 19χρονου διαπίστωσε ότι αν το παιχνίδι λειτουργούσε τουλάχιστον σε χαμηλότερη ταχύτητα, το παιδί δε θα είχε εκσφενδονιστεί πάνω στα κάγκελα.