«Κανείς δεν έκανε την δουλειά του σωστά την δεδομένη στιγμή» τονίζει ο τραγικός πατέρας - Τι υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η επιχείρηση
Ανατριχίλα προκαλούν τα ευρήματα στη μοιραία κατασκήνωση στη Χαλκιδική όπου έχασε τη ζωή του ένα 8χρονο κορίτσι, ενώ οι μαρτυρίες παιδιών ρίχνουν περισσότερο φως στις συνθήκες της τραγωδίας.
Την ώρα που η διοίκηση της επιχείρησης, με νέα της ανακοίνωση, ισχυρίζεται πως δεν υπήρχαν λάθη και παραλείψεις, ανήλικη κατασκηνωτές δίνουν μια άλλη εκδοχή. Μιλούν για αδιαφορία, που στοίχισε μια ανθρώπινη ζωή. Παιδιά που ήταν σε άλλα γκρουπ στην κατασκήνωση, επικοινώνησαν σε διαδικτυακή εφαρμογή με παιδιά που ήταν στην ομάδα της Αγγελικής και τους έθεσαν ερωτήματα, προσπαθώντας να μάθουν, τι ακριβώς έγινε.
- «Πού ήσασταν;»
- «Ήμασταν όλοι εκεί και η ομαδάρχισσα μας μέτρησε και μέτρησε το κορίτσι, νομίζοντας ότι θα έβγαινε τώρα»
- «Μεγάλο λάθος, το κάνουν συχνά», σχολιάζουν τα μεγαλύτερα παιδιά.
- «Όταν φύγατε από την πισίνα το κοριτσάκι έφυγε μαζί σας; Και μετά ξαναγύρισε;»
- «Όχι, ήταν στην πισίνα για 3 συνεχόμενες ώρες, ούτε ντους έκανε, ούτε έφαγε, ούτε βγήκε για να πάει στις σειρές που κάναμε, για να πάμε στο σπιτάκι».
Η 8χρονη εκείνο το μεσημέρι βρέθηκε όπως φαίνεται στον πάτο της πισίνας και επειδή τα νερά ήταν -για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο- θολά, δεν έγινε αντιληπτή.
Ήταν λίγο πριν τη 1:00 το μεσημέρι της 13ης Αυγούστου και τα υπόλοιπα παιδιά που έκαναν μπάνιο στην πισίνα, ξεκίνησαν για την τραπεζαρία. Η 8χρονη Αγγελική όμως όπως όλα δείχνουν, ήταν ήδη νεκρή. Σε ερώτηση ενός μεγαλύτερου παιδιού, εάν υπήρχαν ναυαγοσώστες, για να δουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί, η απάντηση ήταν αφοπλιστική:
– «Υπήρχε μία, που ήταν λίγο ψωνάρα και χόρευε και δεν είδε πριν βγούμε ότι τρία παιδιά πηδούσαν στην πισίνα στα βαθιά».
– «Και δεν είπε κάτι; Π.χ. μην πηδάτε, θα χτυπήσετε ή έστω να τα μαλώσει;»
– «Είπε στην αρχή αλλά μετά όταν κάνανε, δεν τα μάλωσε».
Κατά παράβαση των κανονισμών στην αδικοχαμένη Αγγελική επετράπη να μπει στην πισίνα χωρίς μπρατσάκια, αν και η ίδια δεν γνώριζε κολύμπι. Όπως υποστηρίζουν παιδιά που ήταν με την 8χρονη στην πισίνα, το πιο καθοριστικό λάθος έγινε στην καταμέτρηση έξω από την πισίνα.
– «Ήμασταν όλοι εκεί και η ομαδάρχισσα μας μέτρησε και μέτρησε και το κορίτσι, νομίζοντας ότι θα έβγαινε τώρα».
Από την πρώτη στιγμή, η διοίκηση της κατασκήνωσης υποστηρίζει, ότι δεν υπήρχαν ελλείψεις και ότι εκείνη τη μέρα δεν έγιναν λάθη. «Η κατασκήνωση λειτουργούσε και λειτούργησε και εφέτος εξασφαλίζοντας επί της ουσίας την εύρυθμη λειτουργία της και λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες άδειες. Είχε δε προσλάβει όλα τα απαραίτητα – και όπου αυτό ήταν αναγκαίο – πιστοποιημένα στελέχη για την ασφαλή και ευχάριστη διαμονή των κατασκηνωτών» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.
«Η εταιρία μας είναι μια από τις παλιές και γνωστές σε όλη την Ελλάδα, λειτουργεί εδώ και 34 χρόνια, κάθε χρόνο δε απολαμβάνει της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης χιλιάδων οικογενειών, χάρη στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι την εμπιστοσύνη αυτή, που είναι πολύτιμο κεφάλαιο εμάς, τη λαμβάνουμε πρωταρχικά υπόψη σε κάθε ενέργεια μας και σε αυτήν την χρονική στιγμή συνεργαζόμενοι με τις αρμόδιες αρχές», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η κατασκήνωση.
Οι γονείς της 8χρονης ζητούν και περιμένουν την παραδειγματική τιμωρία όλων εκείνων που ευθύνονται για τον χαμό του παιδιού τους. Με μια σειρά από ερωτήματα να στοιχειώνουν καθημερινά τις σκέψεις τους.
«Κανείς δεν έκανε την δουλειά του σωστά την δεδομένη στιγμή»
Μιλώντας στην εκπομπή Live News ο πατέρας της 8χρονης Χρήστος Καζάζης, είπε ότι «από αυτά που καταλαβαίνουμε, (ο πνιγμός) έχει γίνει την ώρα του μπάνιου. Δεν έχει αποχωρήσει από την πισίνα ποτέ η Αγγελική. Η δική μας εκτίμηση είναι, ότι κανείς δεν έκανε την δουλειά του σωστά την δεδομένη στιγμή. Τελευταία φορά η αδελφή της την είδε στην πισίνα».
Ο δικηγόρος του πατέρα της 8χρονης, Ευάγγελος Σταμκόπουλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο της θολότητας των νερών της πισίνας σχολίασε: «Η πληροφορία αυτή ήρθε και σε εμάς χθες το βράδυ όταν αναδείχθηκε το θέμα δημοσιογραφικά. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα γιατί εάν συντρέχει κι αυτό αθροιστικά με όλες τις υπόλοιπες παραλείψεις, τότε οι ευθύνες είναι πολύ περισσότερες κι αφορούν περισσότερους».