Βίντεο-ντοκουμέντο συμπλοκής οδηγού ταξί με τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας

Βίντεο-ντοκουμέντο συμπλοκής οδηγού ταξί με τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας

Ο αυτοκινητιστής δεν τους άφηνε να φύγουν χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο και οι αλλοδαποί τον κατηγορούσαν ότι κλέβει

Θεατές ενός βίαιου περιστατικού ανάμεσα σε έναν οδηγό ταξί και τρεις τουρίστες για το αντίτιμο της κούρσας βρέθηκαν πολίτες στην «καρδιά» της Αθήνας.

Όπως κατέγραψαν περαστικοί με τα κινητά τους έξω από το Πολεμικό Μουσείο επί της Βασιλίσσης Σοφίας, ένας ταξιτζής έδινε «μάχη» με έναν άνδρα και δύο γυναίκες από την Ισπανία, που προσπαθούσαν να πάρουν τις βαλίτσες τους και να συνεχίσουν. Αιτία των όσων έγιναν, η αξία της διαδρομής από το αεροδρόμιο έως το κέντρο της Αθήνας, με τον οδηγό να απαιτεί 50 ευρώ και όχι τα σαφώς λιγότερα χρήματα που του έδιναν οι τουρίστες.

Στο βίντεο φαίνονται οι δύο μπροστινές πόρτες του ταξί ανοιχτές και τον οδηγό να δέχεται επίθεση και από τις δύο πλευρές. Από τη δική του ένας άνδρας έχει πέσει πάνω του και μάλιστα φαίνεται να σηκώνει το πόδι του, για να βρει ισορροπία και από την πλευρά του συνοδηγού δύο γυναίκες προσπαθούν να πάρουν τις αποσκευές τους. Ο οδηγός δέχεται χτυπήματα και λίγο αργότερα ο ίδιος και οι τουρίστες βρίσκονται στο πεζοδρόμιο να λογομαχούν.

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες την ώρα του επεισοδίου ήταν και ο δημοσιογράφος Αρτούρ Μπίμπε, που μίλησε στην εκπομπή Live News για τα όσα έγιναν. «Δεν πολυκατάλαβα αρχικά τι είχε γίνει. Απλά η κάθε πλευρά προβληματιζόταν από την άλλη πλευρά, ότι "γιατί με χτυπάς;" έλεγε ο επαγγελματίας οδηγός και ο άλλος του έλεγε ουσιαστικά, "γιατί με κλέβεις"», είπε.

Στη συνέχεια φαίνεται ο ταξιτζής να τραβάει τη βαλίτσα του νεαρού τουρίστα και ο καυγάς συνεχίζεται. Δίπλα στον οδηγό έχει σπεύσει και ένας συνάδελφός του, που ρωτάει για τον λόγο της έντασης. Οι τουρίστες αρνούνται να πληρώσουν παραπάνω από αυτά που είχαν στο μυαλό τους. Παρά τις φωνές και τη γενικότερη ένταση, είναι αποφασισμένοι να φύγουν από το σημείο και να πάνε στον προορισμό τους.

«Χτύπαγε ο πελάτης, χτύπησε τον οδηγό ταξί, ο οποίος ήταν και λίγο μεγάλης ηλικίας ο άνθρωπος. Δεν μπορούσε να προστατευτεί, το μόνο που ζητούσε επίμονα ο άνθρωπος, ήταν να καλέσει κάποιος την αστυνομία και προσπαθούσε να τους κρατήσει, να μη φύγουν», είπε αυτόπτης μάρτυρας. Ο οδηγός ειδοποίησε λίγο αργότερα την αστυνομία, με περιπολικό να φθάνει στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά.

«Καλέσαμε την Αστυνομία. Οφείλω να ομολογήσω, ότι η Αστυνομία ήρθε σε 2-3 λεπτά, άμεσα ήρθαν τα παιδιά της Άμεσης Δράσης, αφού πρώτα είχε λήξει το συμβάν. Τελικά κατάλαβα, ότι οι πελάτες είχαν κλείσει από κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών μία κούρσα μέσω μίας πλατφόρμας» είπε αυτόπτης μάρτυρας. Συνάδελφοι του ταξιτζή καταγγέλλουν, ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκτυλίσσονται ανάλογες σκηνές σε δρόμους της χώρας, με τουρίστες να εμφανίζονται καχύποπτοι και να αρνούνται να πληρώσουν το κόστος της διαδρομής.

«Παρατήρησα ότι οι πιο πολύ βλέπανε και κατέγραφαν, ακόμα και εμένα που είναι η δουλειά μου να καταγράφω. Όλοι κατέγραφαν με εικόνα με τα κινητά τους. Δεν παρενέβη κανείς να σώσουμε τον άνθρωπο», είπε ο Αρτούρ Μπίμπε.