Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ταρακούνησε Ρέθυμνο και Χανιά

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ταρακούνησε Ρέθυμνο και Χανιά

Έγινε αρκετά αισθητός και στο Ηράκλειο

Σεισμός 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ έγινε 71 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου και βορειοανατολικά της Γαύδου και ταρακούνησε τους κατοίκους στους νομούς Ρεθύμνου και Χανίων.

Η ένταση του σεισμού ήταν ισχυρή, αναστάτωσε τους κατοίκους και επικρατεί σχετική ανησυχία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ ο σεισμός έγινε αρκετά αισθητός και στο Ηράκλειο.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές σε Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη όπως είπε στο ΑΠΕ "κουνηθήκαμε αρκετά κάποιοι φοβήθηκαν, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές μόνο για οικιακά σκεύη και ποτήρια που έπεσαν σε κουζίνες και καταστήματα.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στο Ρέθυμνο Μιχάλης Σαρρής είπε στο ΑΠΕ ότι «δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, γίνονται οι σχετικές επικοινωνίες με χωριά και οικισμούς και αρμόδιους. Νιώσαμε πολύ έντονα το φαινόμενο. Ταρακουνηθήκαμε σοβαρά».

Ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, δήλωσε στο ΑΠΕ πως υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, «ενημερώθηκα για κάποιες ρωγμές στο δημαρχείο, έστειλα μηχανικό να αξιολογήσει και θα ενημερώσω σχετικά». Πάντως άλλες προς το παρόν αναφορές για ζημιές δεν υπάρχουν.