Τραγωδία στη Χαλκιδική: Με ρευματοκλοπή από κολώνα λειτουργούσε το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Με ρευματοκλοπή από κολώνα λειτουργούσε το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι

Παλαιότερα όταν είχε διακοπεί η παροχή ρεύματος, ο ιδιοκτήτης του φέρεται να το λειτουργούσε με γεννήτρια

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις παρανομίες της ιδιοκτησίας του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο άτυχος 19χρονος Γιάννης Καμπαΐλης.

Όπως αποδείχθηκε μετά από καταγγελία στην ΔΕΔΔΗΕ, το λούνα παρκ λειτουργούσε με ρευματοκλοπή από κολώνα της ΔΕΗ, με τη «ζημιά» να προσδιορίζεται σε χιλιάδες ευρώ. Το ότι πάντως δεν υπήρχε παροχή ρεύματος, αποδεικνύεται και από το γεγονός, ότι η λόγω επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς τη δέουσα αδειοδότηση από τις τοπικές αρχές.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έσπευσαν στο σημείο δύο μέρες μετά το θανατηφόρο δυστύχημα και διαπίστωσαν, ότι το ρεύμα ήταν κομμένο εδώ και αρκετές εβδομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, για ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών γινόταν ρευματοκλοπή από κολώνα της ΔΕΗ. Το συνολικό ύψος της ρευματοκλοπής φτάνει τα 4.000 ευρώ.

Πλέον η ΔΕΗ μπορεί, όπως έχει το δικαίωμα, να προσφύγει νομικά κατά του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ και να διεκδικήσει αποζημίωση. Μάλιστα, παλαιότερα όταν είχε κοπεί το ρεύμα στο ίδιο λούνα παρκ, ο ιδιοκτήτης του φέρεται να το λειτουργούσε με γεννήτρια. Υπενθυμίζεται, ότι πλέον η ρευματοκλοπή, με νέο Νόμο, αντιμετωπίζεται ως αυτόφωρο αδίκημα.