Τραγωδία στη Χαλκιδική: Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είχε συλληφθεί το 1999 γιατί και τότε δεν είχε άδεια

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είχε συλληφθεί το 1999 γιατί και τότε δεν είχε άδεια

Χωρίς καμία εκπαίδευση ο χειριστής του μοιραίου μηχανήματος - Από το 2021 ο επιχειρηματίες υπέγραφε συμβάσεις με δήμους

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για τον 58χρονο ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Έγγραφο το οποίο αποκάλυψε σήμερα 27 Αυγούστου η εκπομπή Live News, ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είχε συλληφθεί ξανά το 1999 στα Γρεβενά, γιατί και τότε δεν είχε άδεια λειτουργίας. «Σας αναφέρουμε ότι ο αναφερόμενος στο θέμα, ο οποίος προσήχθη σήμερα από το Α.Τ. Κασσάνδρας για παράβαση άρθρου 302 ΠΚ, διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά ότι είναι προσεσημασμένος με αριθμό…», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο ντοκουμέντο.

Χωρίς καμία εκπαίδευση ο χειριστής του μοιραίου μηχανήματος

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται ότι ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ ήταν υποχρεωμένος να απασχολεί εκπαιδευμένο χειριστή στα μηχανήματα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Μιλώντας στο Mega η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος του 21χρονου χειριστή του μοιραίου μηχανήματος, ανέφερε ότι πράγματι ο εντολέας της δεν είχε εκπαιδευτεί να χειρίζεται το μηχάνημα. «Για να γίνει κάποιος χειριστής, έπρεπε να έχει εκπαιδευτεί από φορέα που θα του δώσει και την πιστοποίηση. Αν δεν έχει την πιστοποίηση, πρέπει να υπάρχει κάποιος δίπλα του, που να επιτηρεί τον χειρισμό και να έχει εργασία επί του χώρου πενταετίας», εξήγησε.

«Ο εντολέας μου δεν είχε καμία εκπαίδευση. Για ενάμιση μήνα είχε διάφορους συνεργάτες, που του έδειχναν, αλλά τον άφηναν μόνο του. Ο Γιάννης λειτουργούσε τη βάρκα, ένα διπλανό παιχνίδι. Στο "crazy dance" πήγε τις τελευταίες ημέρες και του έδειξαν περίπου πώς να το λειτουργεί. Έπρεπε να έχει και έναν επόπτη ασφαλείας. Εκτελούσε οδηγίες και έλεγχε πάντα τις ζώνες. Ό,τι έπρεπε να κάνει, το εκτελούσε πλήρως. Δεν έδειξε καμία αμέλεια, αλλά δεν είχε την ικανότητα να προβλέψει τίποτα παραπάνω», πρόσθεσε.

Τα οικονομικά στοιχεία των συμβάσεων του ιδιοκτήτη

Η εκπομπή Live News έφερε στο φως και τα οικονομικά στοιχεία των συμβάσεων του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ. Η εταιρεία, η οποία ανήκει στον ίδιο και τη σύζυγό του, ιδρύθηκε το 2018 και εμφανίζει τα πρώτα οικονομικά στοιχεία στο ΓΕΜΗ το 2021, τα οποία μάλιστα δημοσιεύτηκαν το 2024, πριν μερικούς μήνες δηλαδή.

Στην μοναδική χρονιά που υπάρχουν επίσημα στοιχεία, ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης είναι 96.198 ευρώ και εμφανίζει κέρδος 20.984 ευρώ. Τα Χριστούγεννα του 2021 έχουν γίνει και οι πρώτες συμβάσεις με Δήμους.