Βίντεο με την διάσωση από αστυνομικούς 30χρονου που κινδύνευε με πνιγμό στην Δραπετσώνα

Βίντεο με την διάσωση από αστυνομικούς 30χρονου που κινδύνευε με πνιγμό στην Δραπετσώνα

Είχε εγκλωβιστεί με παραγάδι στα πόδια

Στη διάσωση ενός άνδρα που κινδύνευε με πνιγμό στη θάλασσα στη περιοχή του πολυχώρου Λιπασμάτων Δραπετσώνας προχώρησαν χθες το βραδύ αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε η ΕΛΑΣ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οποία μάλιστα συνοδευόταν από το βίντεο της διάσωσης.

Ειδικότερα, όπως διακρίνεται στο βίντεο οι αστυνομικοί βούτηξαν στη θάλασσα και βοήθησαν έναν άντρα που είχε εγκλωβιστεί με παραγάδι στα πόδια και δεν μπορούσε να κολυμπήσει.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον άνδρα και τον μετέφεραν με ασφάλεια στην ακτή όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Αναλυτικά η σχετική ανάρτηση της ΕΛΑΣ: «Χθες το βράδυ(23/08/2024) αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έλαβαν σήμα για άτομο που καλούσε βοήθεια στη θάλασσα στη περιοχή του πολυχώρου λιπασμάτων Δραπετσώνας.

Φτάνοντας στο σημείο εντόπισαν άνδρα στη θάλασσα, σε απόσταση τουλάχιστον 30 μέτρων από την ακτή, κοντά σε αναποδογυρισμένη βάρκα.

Οι αστυνομικοί, αψηφώντας τον κίνδυνο βούτηξαν στη θάλασσα, κολύμπησαν μέχρι το άτομο και διαπίστωσαν ότι είχε εγκλωβιστεί με παραγάδι στα πόδια, καθιστώντας αδύνατο να απομακρυνθεί κολυμπώντας.

Αμέσως έκοψαν το παραγάδι και μετέφεραν το άτομο στην ακτή όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Μάλιστα, ένας αστυνομικός στη προσπάθεια αυτή τραυματίστηκε ελαφρά στο αριστερό του πόδι από τα βράχια.»