Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές μπόρες σήμερα Παρασκευή

Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές μπόρες σήμερα Παρασκευή

Πού αναμένεται να βρέξει - Ποιες συνθήκες θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου σε ολόκληρη τη χώρα, ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, στα δυτικά και στα βόρεια με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και στα νότια 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς και τοπικά στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 36-37 βαθμούς Κελσίου, στις Σποράδες έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 36-37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί-βορειοδυτικοί, τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στα ηπειρωτικά κατά τόπους έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στις βόρειες Κυκλάδες πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στη νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για το Σάββατο, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά έως 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα και στη νότια Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 33 βαθμούς και τοπικά στα νησιά του Ιονίου και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος θα είναι και την Κυριακή ο καιρός, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 έως 4 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 30 με 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς και στη νότια Κρήτη και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 34 βαθμούς Κελσίου.