Τραγωδία στη Χαλκιδική: Η Αστυνομία είχε ενημερώσει τον δήμο ότι το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Η Αστυνομία είχε ενημερώσει τον δήμο ότι το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του

Το έγγραφο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής έχει επικολληθεί στην επιχείρηση - Έκθετος ο δήμος Κασσάνδρας

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την τραγωδία στη Χαλκιδική, όπου έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος, καθώς αποκαλύπτεται, ότι οι τοπικές αστυνομικές αρχές είχαν ενημερώσει εγγράφως από της 9 Ιουλίου 2024 τον δήμο Κασσάνδρας, ότι το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του.

Όπως αναφέρει το έγγραφο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου και διαπιστώθηκε, ότι στερείται σχετικής γνωστοποίησης. Το έγγραφο αυτό έχει επικολληθεί στην επιχείρηση, ως συνοδευτικό με ένα έγγραφο του δήμου Κασσάνδρας. Την ίδια ώρα οι πραγματογνώμονες συνεχίζουν την έρευνα τους για τη συλλογή στοιχείων.

Όπως δε αποκαλύφθηκε νωρίτερα, ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είχε συμμετάσχει σε διαγωνισμό που διενήργησε ο δήμος Κοζάνης, για να στήσει την επιχείρησή του στο πανηγύρι «Νιάμερος», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 1 Οκτωβρίου λίγο έξω από την πόλη. Συνολικά συμμετείχαν στο διαγωνισμό δύο ενδιαφερόμενοι, που ήθελαν να στήσουν λούνα παρκ.

Στις 29 Ιουλίου 2024 συνεδρίασαν τα μέλη της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών του δήμου Κοζάνης και εξέτασαν τις προτάσεις. Η μία διαγωνιζόμενη συμμετείχε εξουσιοδοτώντας τον 58χρονο επιχειρηματία του μοιραίου λούνα παρκ, που λειτουργούσε στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση στη «Διαύγεια», η συμμετοχή τους ακυρώθηκε, διότι «δεν κατατέθηκαν πιστοποιητικά καταλληλότητας για κανένα ψυχαγωγικό μέσο, που δηλώνει ότι θα εγκαταστήσει», αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Δηλαδή, ο 58χρονος δεν είχε τα απαιτούμενα έγγραφα για να μπορεί να λειτουργήσει λούνα παρκ.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι και ο δεύτερος διαγωνιζόμενος αποκλείστηκε για τον ίδιο ακριβώς λόγο, με αποτέλεσμα ο δήμος Κοζάνης να προχωρήσει στην επαναπροκήρυξη της προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας.

Με ποινικό μητρώο ο 21χρονος χειριστής

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται ότι ο 21χρονος χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού, είναι γνώριμος στις διωκτικές αρχές.

Όπως αποκάλυψε το Mega, έχει κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία και για πολλές κλοπές αυτοκινήτων. Μάλιστα, είχε συλληφθεί στο παρελθόν μετά από έκδοση εντάλματος ενώ έχει προσαχθεί συνολικά έξι φορές. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 21χρονος ζούσε στο Κιλκίς και πήγε στη Χαλκιδική, για να ξεφύγει από ανθρώπους που τον κυνηγούσαν.

Την ίδια ώρα, για δεύτερη μέρα πραγματογνώμονες που όρισε το Αστυνομικό Τμήμα Κασσανδρείας βρίσκονται στο χώρο του λούνα παρκ και πραγματοποιούν εξονυχιστικό έλεγχο στο παιχνίδι που κόστισε την ζωή στον 19χρονο. Μάλιστα έκαναν προσομοίωση, τοποθετώντας βαριά σακιά συνολικού βάρους 75 κιλών ανά κάθισμα, λειτουργώντας το παιχνίδι για πρώτη φορά μετά τον χαμό του Γιάννη.

Στο σημείο βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ μαζί με τον γιο του. Ακόμα δεν έχει γνωστό, εάν το δεύτερο λούνα παρκ που έχει ο ίδιος ιδιοκτήτης, έχει άδεια λειτουργίας.