Οργή και αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Οργή και αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Δικαίωση ζητά η οικογένεια του θύματος - Ελεύθεροι αφέθηκαν ιδιοκτήτης και χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού

Το τελευταίο «αντίο» στον άτυχο 19χρονο που έχασε τη ζωή με τόσο τραγικό τρόπο στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, θα πουν σήμερα στις 11:00 το πρωί η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι.

Η κηδεία του θα γίνει στον Ιερό ναό Αναλήψεως Παπάγου στη Βέροια και η ταφή στα Κοιμητήρια του Διαβατού. Την ώρα που οι ευθύνες για το γεγονός ότι το λούνα παρκ λειτουργούσε επί ένα μήνα χωρίς άδεια, γίνονται μπαλάκι, χθες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο χειριστής του παιχνιδιού.

Η εισαγγελέας ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, για να διακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και με την ολοκλήρωση της θα αποφασιστεί η ποινική αξιολόγηση του 58χρονου και του 21χρονου. Σε βάρος του 58χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σε βάρος του 21χρονου για θανατηφόρα έκθεση.

«Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος»

O πατέρας του 19χρονου βρισκόταν στην Αθήνα για δουλειά, όταν έμαθε ότι σκοτώθηκε ο γιος του στο λούνα παρκ, είπε μιλώντας στο Star: «Σάπια, ξεκόλλησαν τα μέταλλα μαζί με τα καθίσματα. Να αναζητήσετε ευθύνες στον δήμαρχο, που λειτουργεί χωρίς καμία αδειοδότηση. Αν δεν τη βρείτε εσείς οι δημοσιογράφοι... Θα παραδώσω αύριο στην κηδεία το παιδάκι μου στον Θεούλη μας και θα τους φάμε ζωντανούς. Εγώ την υπόθεση θα τη φτάσω μέχρι το Μαξίμου. Θα τους διαλύσω...».

Στο μεταξύ, η οικογένεια του 19χρονου δηλώνει μέσω του δικηγόρου της, πως «θα πάει μέχρι τέλους» την υπόθεση και θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέτρα και ενέργειες που είναι αναγκαίες, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός το οποίο δυστυχώς αμαυρώνει, όχι μόνο τους ιδιοκτήτες και τους υπεύθυνους της επιχείρησης, αλλά ακόμα και ταυτόχρονα τις τοπικές αρχές. Εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε και στη μνήμη του παιδιού αλλά και για την υποστήριξη της κατηγορίας για την ίδια την οικογένεια, είναι να εξαντλήσουμε όλα τα νομικά μέτρα και ενέργειες που είναι αναγκαίες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και αυτό θα συμβεί, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος» τόνισε από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου, Νικολάος Πετρίδης.

«Πέρα των προφανών ευθυνών της επιχείρησης οι οποίες κατά τη θέση της υποστήριξης κατηγορίας είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και κατ΄ ουσίαν πρόκειται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, θα ζητήσουμε την απόδοση ευθυνών και κατά διοικητικών παραγόντων ΟΤΑ οι οποίοι, όχι μόνο αμέλησαν αλλά με τις πλημμέλειες τόσο κατά τη διαχείριση του θέματος όσο - προ βεβαίως του περιστατικού - όσο και σήμερα με τον τρόπο που το αντιμετωπίζουνε, δείχνουν κατ΄ ουσίαν ότι δε γνωρίζουν και ότι δεν έχουν την υπευθυνότητα και σοβαρότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων, με αποτέλεσμα να φτάσουμε, δυστυχώς, σε αυτό το τραγικό περιστατικό» πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

«Προφανώς και αναφέρομαι στη δημοτική αρχή του Δήμου Κασσάνδρας και όχι μόνο σε αυτήν. Αν ανακύψουν ευθύνες, ενέργειες ή παραλείψεις και τρίτων παραγόντων. Επαναλαμβάνω ότι η εντολή που έχουμε από την οικογένεια είναι να φτάσουμε μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον του αναλογεί και σε όποιον βαθμό» κατέληξε ο κ. Πετρίδης.

Μπαλάκι ευθυνών για τη λειτουργία και τον έλεγχο του λούνα παρκ

Το ΑΤ Κασσάνδρας διενεργεί προκαταρκτική έρευνα, για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Στο μεταξύ, όπως προκύπτει μέχρι στιγμής, τα μηχανήματα λειτουργούσαν χωρίς άδεια. Για το συγκεκριμένο θέμα ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης στο οποίο σημειώνει ότι μοναδική αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή του νόμου σχετικά με τη χορήγηση των αδειών είναι ο Δήμος.

Από την πλευρά της η δημαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, σημειώνει ότι το λούνα παρκ ήταν σε ιδιωτικό χώρο και φέτος δεν είχε κάνει γνωστοποίηση, την διαδικασία δηλαδή που ακολουθείται για την ανανέωση της άδειας.