Θρήνος στη Χαλκιδική για αγόρι 8 ετών που κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Θρήνος στη Χαλκιδική για αγόρι 8 ετών που κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Το χρονικό της τραγωδίας

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Ιερισσού, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, από τον θάνατο 8χρονου αγοριού. Το παιδί βρισκόταν με συγγενείς του σε οικισμό της Ιερισσού για τις καλοκαιρινές διακοπές όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, όπου χθες το βράδυ κατέληξε. Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας ενώ έχει παραγγελθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος αναφέρει στο Thesstoday.gr ότι «πραγματικά είμαστε συγκλονισμένοι. Ένας μικρός φίλος από ένα έκτακτο γεγονός η αιτία του οποίου θα φανεί μέσα από τη νεκροψία – νεκροτομή, μάς άφησε τελείως ξαφνικά και η είδηση πραγματικά έχει διαδοθεί σαν κεραυνός στην τοπική κοινωνία. Όλοι είναι συγκλονισμένοι παρακολουθώντας πώς μπορεί να διακοπεί τόσο απότομα η ζωή ενός μικρού παιδιού. Επειδή έχουμε φροντίσει να υπάρχει άμεση ανταπόκριση από ΕΚΑΒ, ήρθε αρκετά γρήγορα το ασθενοφόρο με τους διασώστες έγιναν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού και φυσικά διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείου Πολυγύρου. Από εκεί και πέρα δυστυχώς η επόμενη πληροφόρηση που είχαμε ήταν ότι το παιδί κατέληξε».

 

Μάχη για το σώσουν έδωσαν οι διασώστες κάνοντάς του επί ώρα ΚΑΡΠΑ

Η τραγωδία σημειώθηκε στην περιοχή Ιερισσό το απόγευμα του Σαββάτου 17/8. Οι γονείς του παιδιού μόλις αυτό κατέρρευσε μπροστά του κάλεσαν άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες κάνοντας επί ώρα ΚΑΡΠΑ στο παιδί προσπαθώντας να το επαναφέρουν.

Δυστυχώς, οι διασώστες δεν τα κατάφεραν και το ανήλικο αγόρι μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Ιερισσού, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το παιδί είχε αμυγδαλίτιδα ενώ υπάρχουν ενδείξεις πως του γύρισε σε οξεία περικαρδίτιδα.