«Πήγε δύο φορές στο κέντρο υγείας και του έδωσαν αντιφλεγμονώδη», λέει η αδερφή του 45χρονου που πέθανε από στρεπτόκοκκο

«Πήγε δύο φορές στο κέντρο υγείας και του έδωσαν αντιφλεγμονώδη», λέει η αδερφή του 45χρονου που πέθανε από στρεπτόκοκκο

«Θα ακολουθήσω τη νομική οδό για να δικαιωθεί και για να διερευνηθεί η αλήθεια για το τι ακριβώς έχει συμβεί»

Συγκλονιστικά είναι όσα εξιστορεί η αδερφή του δεύτερου θύματος από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο στην Ηλεία, καθώς δεν διαγνώστηκε το πρόβλημα, παρότι είχε πάει δύο φορές στο κέντρο υγείας της Αρχαίας Ολυμπίας.  Μάλιστα, η Αικατερίνη Μακατσώρη, που μίλησε χθες στην εφημερίδα «Πατρίς» είναι έτοιμη να κινηθεί νομικά, καθώς πιστεύει ότι έγινε λάθος διάγνωση.

Η κα Μακατσώρη, που είναι γιατρός, τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο αδελφός της που είχε πάει στην Αρχαία Ολυμπία για διακοπές, ήταν υγιής και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να διερευνηθεί η αλήθεια για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

«Ο αδερφός μου δεν αντιμετώπιζε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας, αντιθέτως ήταν υγιής και είχε έρθει για διακοπές στην περιοχή της Ολυμπίας από την περασμένη Δευτέρα. Όταν ωστόσο διαπίστωσε ότι είχε ενοχλήσεις στο πόδι του, που είχε πρηστεί, έσπευσε στο κέντρο υγείας της Αρχαίας Ολυμπίας και μάλιστα το επισκέφτηκε δύο φορές. Και τις δύο φορές όμως» όπως υποστηρίζει η κα Μακατσώρη «του έδωσαν αντιφλεγμονώδη, χωρίς να του συστήσουν περαιτέρω διερεύνηση ή τη μεταφορά του στο νοσοκομείο του Πύργου. Αυτό με προβληματίζει» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι, «έχω ζητήσει τα έγγραφα για τη συγκεκριμένη διαδικασία μέσω του δικηγόρου μου και αναμένεται να ακολουθήσω τη νομική οδό για να δικαιωθεί ο αδελφός μου και για να διερευνηθεί η αλήθεια για το τι ακριβώς έχει συμβεί».

Η ίδια πάντως σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι δεν έχει κανένα παράπονο από τους συναδέλφους της στο νοσοκομείο του Πύργου και ότι έκανε τις δηλώσεις αυτές, προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι συμβαίνει και για το γεγονός ότι όταν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, πρέπει αμέσως να επισκέπτεται τις νοσηλευτικές μας μονάδες».

Σε επιτήρηση από τον ΕΟΔΥ η Ηλεία

Βάσει του γεγονότος ότι τα κρούσματα από το διεισδυτικό στρεπτόκοκκο έχουν ανέβει στα τέσσερα, είναι δικαιολογημένη έλευση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ τις προηγούμενες ημέρες στο Νοσοκομείο του Πύργου, προκειμένου να κάνει προληπτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους. Μάλιστα, έχει μπει σε επιτήρηση από τον Οργανισμό όλος ο νομός.