Επεισοδιακός απόπλους στην Άνδρο: «Ένιωσα ότι θα πέσω στη θάλασσα» λέει η οδηγός του αυτοκινήτου που βρέθηκε στον «αέρα», ενώ αναχωρούσε το πλοίο

Επεισοδιακός απόπλους στην Άνδρο: «Ένιωσα ότι θα πέσω στη θάλασσα» λέει η οδηγός του αυτοκινήτου που βρέθηκε στον «αέρα», ενώ αναχωρούσε το πλοίο

Συνελήφθη ο πλοίαρχος για επικίνδυνους χειρισμούς – Όλο το χρονικό

Τις τρομακτικές στιγμές που έζησε στο λιμάνι του Γαυρίου το βράδυ της Πέμπτης (15/8) όταν το αυτοκίνητό της βρέθηκε στον αέρα κατά τη διάρκεια επιβίβασης εν μέσω πολύ ισχυρών ανέμων και έντονου κυματισμού στην Άνδρο περιέγραψε η οδηγός.

«Σπινάριζαν οι τροχοί μου μπροστά και τους είπα να κάνω όπισθεν, όπως μου έλεγαν, αλλά η ρόδα μου, η πίσω ήταν ανασηκωμένη. Ήμασταν τέσσερα αυτοκίνητα. Δεν βάζεις αυτοκίνητα και κόσμο υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες και ειδικά άμα δεν μπορείς να κουμαντάρεις το πλοίο» δήλωσε αρχικά η οδηγός, μιλώντας στον Alpha.

Και πρόσθεσε: «ένιωσα ότι θα πέσω στη θάλασσα, δεν μπορούσε να κουνηθεί το αυτοκίνητο. Είχα κολλήσει, είχε χτυπηθεί, γιατί βλέπω ότι λένε πολλοί γιατί δεν έβαλα όπισθεν. Το αυτοκίνητο είχε χτυπηθεί».

 

«Δεν έδεσε πιθανώς σωστά το πλοίο και άρχισε να μετακινείται στο πλάι την ώρα που το αυτοκίνητο της κόρης μου ευρίσκετο στον καταπέλτη, μισό επάνω, μισώ κάτω. Ο καταπέλτης άρχισε να χτυπά το αυτοκίνητο από την κάτω μεριά και την ώρα που άρχισε να απομακρύνεται γιατί το έλυσαν κάποιοι άνθρωποι, βρέθηκαν εκεί και συγκράτησαν το αυτοκίνητο ώστε να μην το τραβήξει ο καταπέλτης και πέσει στη θάλασσα και πνιγούν η κόρη μου και η φίλη της. Το καλό είναι ότι η κόρη μου είναι εδώ μαζί μας με τη φίλη της και δεν είναι κάπου αλλού» τόνισε από την πλευρά του ο πατέρας της οδηγού μιλώντας στο Open.

Αναστέλλονται τα δρομολόγια

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου που εμπλέκεται στο απίστευτο περιστατικό στην Άνδρο ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται τα δρομολόγιά του.

Η Saos Ferries σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το πλοίο SAONISOS ανέφερε τα εξής:

«Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, κατόπιν Εισαγγελικής εντολής για τη σύλληψη του Πλοιάρχου του ΕΓ-ΠΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και την υποχρεωτική απόλυσή του, το πλοίο δεν μπορεί να συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του. Οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια παρακαλούνται να απευθυνθούν στα πρακτορεία έκδοσης ή/και στα κατά τόπους κεντρικά πρακτορεία για την εξαργύρωσή τους».

Σημειώνεται ότι ο καπετάνιος συνελήφθη με βάση το άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα περί επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία των πλοίων.

 

Το χρονικό

Το βράδυ της Πέμπτης (15/8) το πλοίο SAONISOS της Saos Ferries είχε δέσει στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο.

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο (φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφορεί) να αδυνατεί να ανέβει στο πλοίο. Την ώρα, λοιπόν, που κάποιοι πολίτες προσπαθούν να το σπρώξουν, ο καπετάνιος αποφασίζει να φύγει.

Κατά συνέπεια, οι επιβάτες, που βλέπουν πως ανεβαίνει η μπουκαπόρτα, τρέχουν να επιβιβαστούν, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Εκείνη την ώρα στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ. Αφότου λύθηκαν οι κάβοι, ο καπετάνιος του πλοίου έκρινε πως η καλύτερη λύση θα ήταν να ξεκινήσει το δρομολόγιό του.

@nikos_nk Παραλίγο οι επιβάτες του οχήματος να βρεθουν στην θαλασσα! Για ενα πλοίο που δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι της Άνδρου αλλά προτίμησε το λιμενικό και ο πλοίαρχος να βάλει ανεξέλεγκτα τους επιβάτες μέσα με αποτέλεσμα να βρεθούν οι οδηγοί να αιωρούνται πανω στον καταπέλτη και πιο συγκεκριμένα πάνω απο την θάλασσα!!! Σε αυτή την χώρα για άλλη μια φορά ζούμε από τύχη!!! #viral #greece #greeceport #andros ♬ πρωτότυπος ήχος - Νίκος ΝΚ

 

«Παραλίγο οι επιβάτες του οχήματος να βρεθούν στη θάλασσα! Για ένα πλοίο που δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι της Άνδρου, αλλά προτίμησε το λιμενικό και ο πλοίαρχος να βάλει ανεξέλεγκτα τους επιβάτες μέσα, με αποτέλεσμα να βρεθούν οι οδηγοί να αιωρούνται πάνω στον καταπέλτη και πιο συγκεκριμένα πάνω από τη θάλασσα!!! Σε αυτή τη χώρα για άλλη μια φορά ζούμε από τύχη!!!», έγραψε στη λεζάντα ο άνθρωπος που ανήρτησε το βίντεο στο TikTok και έγινε αμέσως viral.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά το περιστατικό συνολικά δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν τρία οχήματα και επτά επιβάτες, ενώ για το τι ακριβώς συνέβη θα υπάρξει σχετική έρευνα από τη λιμενική Αρχή.