Τραγωδία στη Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση», λέει ο πατέρας της 8χρονης που πνίγηκε στην πισίνα

Τραγωδία στη Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση», λέει ο πατέρας της 8χρονης που πνίγηκε στην πισίνα

Τα τρία ερωτήματα για το πώς χάθηκε το παιδί

Απαντήσεις για τον τραγικό θάνατο της 8χρονης κόρης του στην πισίνα της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική αναζητά ο πατέρας του κοριτσιού.

Μιλώντας στον «Alpha», ο ίδιος τονίζει ότι δεν τους έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση για το περιστατικό. «Δεν ξέρω αν υπήρχε επίβλεψη. Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση. Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε, καθώς κολυμπούσε με τα άλλα παιδιά και να μην το κατάλαβαν εκείνη την ώρα, αλλά πολύ αργότερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Η Αστυνομία συνέλαβε την ομαδάρχισσα και τον αρχηγό της κατασκήνωσης, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Αναζητά πλέον τον νόμιμο εκπρόσωπο της κατασκήνωσης, ώστε να περάσει και σε εκείνον χειροπέδες στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, έχει διαταχθεί πραγματογνωμοσύνη στην πισίνα, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι συνθήκες ασφάλειας και φύλαξης των παιδιών ήταν κατάλληλες στον χώρο.

Πού ήταν ο ναυαγοσώστης;

Άμεσες απαντήσεις απαιτούν τρία ερωτήματα για τον πνιγμό της μικρής, σύμφωνα με τον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου του αν υπήρχε ναυαγοσώστης τη στιγμή του μοιραίου.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, για να διαπιστώσει αν τηρούνται οι προϋποθέσεις λειτουργίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία των κατασκηνώσεων, με βάση ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Δηλαδή, αν η πισίνα βρίσκεται σε οριοθετημένο χώρο, ασφαλή για τα παιδιά και αν είναι περιφραγμένη κατάλληλα με σταθερή περίφραξη ύψους 1,20 μ.

 

Επίσης, εξετάζεται το αν υπήρχε ναυαγοσώστης στο σημείο, καθώς με βάση τον νόμο απαιτείται η παρουσία του, για να εξασφαλίζεται η χρήση της από τα παιδιά.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

Στην ανακοίνωση της κατασκήνωσης αναφέρεται: «Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρίσκονταν στα δωμάτια τους για τη μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».