«Στείλαμε το παιδί μας να χαρεί τις διακοπές του και μας το έφεραν πίσω νεκρό» – Συγκλονίζει η γιαγιά της 8χρονης που πνίγηκε σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική

«Στείλαμε το παιδί μας να χαρεί τις διακοπές του και μας το έφεραν πίσω νεκρό» – Συγκλονίζει η γιαγιά της 8χρονης που πνίγηκε σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική

Πραγματογνωμοσύνη στην πισίνα ζήτησε ο εισαγγελέας

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος του 8χρονου κοριτσιού που εντοπίστηκε νεκρό σε πισίνα κατασκήνωσης, στη Χαλκιδική. Φίλοι, αλλά ιδίως οι συγγενείς, αδυνατούν να πιστέψουν ότι οι στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης του παιδιού τους, θα εξελίσσονταν σε τραγωδία, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr.

Οι γείτονες στην περιοχή της Ξηροκρήνης του δήμου Θεσσαλονίκης βιώνουν τον δικό τους πόνο για την απώλεια του κοριτσιού. Συγγενικά πρόσωπα έχουν συγκεντρωθεί στην κατοικία του παιδιού, αναζητώντας απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα: πώς και γιατί βρέθηκε το παιδάκι μόνο του στην πισίνα της κατασκήνωσης, που είχε ως αποτέλεσμα τον πνιγμό του – σύμφωνα και με την ιατροδικαστική εξέταση.

«Στείλαμε το παιδί για διακοπές και μας το έφεραν πίσω νεκρό»

Η γιαγιά της 8χρονης συγκλονίζει. «Στείλαμε το παιδί μας να χαρεί με τους φίλους τις διακοπές του και μας το έφεραν πίσω νεκρό», ανέφερε χαρακτηριστικά η γιαγιά του παιδιού που εργάζεται στον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ ένα άτομο από το ίδιο περιβάλλον δήλωσε ότι «είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να προσέχεις παιδιά».

Στις 15:00 τελέστηκε σε κλίμα οδύνης η κηδεία του άτυχου κοριτσιού στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην Ξηροκρήνη.

 

Πραγματογνωμοσύνη στην κατασκήνωση ζήτησε ο εισαγγελέας

Στο μεταξύ, εκτός από τη σύλληψη της ομαδάρχισσας και του αρχηγού της κατασκήνωσης -που αφέθηκαν ελεύθεροι- η Ελληνική Αστυνομία αναζητεί και τον νόμιμο εκπρόσωπο της κατασκήνωσης ώστε να του περάσει χειροπέδες στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr ο εισαγγελέας έχει διατάξει πραγματογνωμοσύνη στην πισίνα της κατασκήνωσης, στον χώρο δηλαδή όπου το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Θέλει να διαπιστώσει εάν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για την ασφάλεια και τη φύλαξη παιδιών, ενώ ίδιο έλεγχο έχει διατάξει και συνολικά στην κατασκήνωση, καθώς εάν εντοπιστούν παραλείψεις, ενδέχεται ακόμη και το σφράγισμά της.