Συλλήψεις διακινητών μη νόμιμων μεταναστών σε Ροδόπη και Έβρο

Συλλήψεις διακινητών μη νόμιμων μεταναστών σε Ροδόπη και Έβρο

Πρόκειται για τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις

Τέσσερις διακινητές, τρεις αλλοδαποί και ένας Έλληνας, που προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες συνελήφθησαν χθες σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, που τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης και να μεταφέρει σε αυτό παράνομα στην ενδοχώρα έντεκα μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής συνελήφθη ένας δεύτερος αλλοδαπός διακινητής, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. όχημα ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου, με πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας, μετέφερε παράνομα πέντε μη νόμιμους μετανάστες τους οποίους είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο.

Στην τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε συνεργασία με αξιωματούχους του Frontex συνέλαβαν τον τρίτο αλλοδαπό διακινητή, που τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα επτά μη νόμιμους μετανάστες, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τέλος στην τέταρτη περίπτωση, στην Εθνική οδό Ορμενίου -Αρδανίου, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης ένας Έλληνας διακινητής, που οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, μετέφερε σε αυτό παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Τα ανωτέρω οχήματα κατασχέθηκαν, ενώ μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, μια πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγοί διακινητές που στερούνταν και άδεια ικανότητας οδήγησης, θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.