Εγκαταλείπουν μαζικά την Αθήνα οι αδειούχοι του Αυγούστου

Εγκαταλείπουν μαζικά την Αθήνα οι αδειούχοι του Αυγούστου

Πολύ αυξημένη η κίνηση στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά

Μαζικά έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν την Αθήνα με Ι.Χ. αυτοκίνητα, λεωφορεία και πλοία από το πρωί της Παρασκευής οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου, ο οποίος είναι ο κατεξοχήν μήνας των αδειών.

Από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά επικρατεί το αδιαχώρητο, καθώς τα πλοία αναχωρούν με πληρότητα που ξεπερνά το 90% για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Η κίνηση στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένη, με κάποιους ταξιδιώτες να δηλώνουν πως έφυγαν κατευθείαν από τη δουλειά, προκειμένου να έρθουν εδώ και να επιβιβαστούν εγκαίρως. Οι ναυτιλιακές εταιρείες πάντως στέλνουν μηνύματα στα κινητά των επιβατών, καλώντας τους να είναι στο λιμάνι έως και μιάμιση ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη αναχώρηση, λόγω της κίνησης στους δρόμους πέριξ του λιμανιού.

Αρκετοί από τους εκδρομείς πάλι, αντί για νησί το φετινό καλοκαίρι «ψηφίζουν» επιστροφή στο χωριό, ταξιδεύοντας είτε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους, είτε με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Αν και η άδεια για αρκετούς έχει ξεκινήσει, πολλοί είναι εκείνοι που «επιλέγουν» να περάσουν το φετινό καλοκαίρι στις παραλίες της Αττικής, καθώς όπως λένε, είναι η πιο οικονομική και κοντινή λύση. Ωστόσο, για ένα μπάνιο στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής, εκτός από κράτηση,χρειάζεται και «γεμάτο πορτοφόλι».

Όσο πλησιάζουμε βέβαια προς τον Δεκαπενταύγουστο, τόσο περισσότεροι εκδρομείς θα αναχωρούν για τις διακοπές τους, αφήνοντας τους υπόλοιπους να απολαύσουν την άδεια πρωτεύουσα.